Automation Bulgaria  
Ехнатон
Ехнатон

Delta представи широк спектър от решения за автоматизация и за контрол на енергопотреблението на Hannover Messe

03.05.2016   |   Технологии
 
Delta представи широк спектър от технически решения за автоматизация и за контрол на енергопотреблението по време на своето участие в Hannover Messe 2016. Основният акцент бе поставен върху енергийната ефективност - умни фабрики, “зелени” сгради, системи за добив на енергия от възобновяеми източници, мрежи от станции за зареждане на електромобили и др. Проектът на Delta за умна интегрирана фабрика включва управление на логистиката “с център клиента”, а така също предвижда и следене и управление на производствените процеси в реално време посредством облачната услуга VidaGridTM в интернет.
 
В областта на индустриалната автоматизация компанията представи платформа за управление на интегрираното предприятие, включваща програмируеми контролери от фамилията AH500, SCADA системата DIAView и системата за контрол на енергопотреблението DIAEnergie, които следят в реално време производствения процес. Всички данни се обработват от индустриален компютър от серията IPC и се съхраняват в интернет чрез облачната услуга VidaGridTM, така че потребителите да могат да взимат управленски решения в реално време. Със своя подход за управление на логистиката “с център клиента”, архитектурата на тази система спомага за по-високата производителност и гъвкавост в редица производства.
 
Сред другите представени проекти за автоматизация бе управление на система от водни помпи и различни приложения с ЦПУ. Управлението на помпите е предназначено за системите за отопление и климатизация, за инфраструктурата за водоснабдяване и други близки до тях сфери. Delta демонстрира също и проекти за автоматизация, свързани с пакетирането на храни, с пестенето на енергия при работата на елеватори и с качеството на електрическата енергия.
 
В сферата на сградната автоматизация бе представената система за управление и контрол на сгради, както и интегрирана и широкообхватна платформа за централизирано управление и контрол на няколко подсистеми по различни протоколи съобразно дейностите по подръжка, в която на отделните елементи са присвоени IP адреси. Използването на тази платформа води до подобряване на ефективността и до намаляване на разходите. Друго средство за сградна автоматизация е интернет приложението Delta Energy Online. То следи прихода и разхода на енергия и предoставя различни възможности за визуализиране и анализ на събираните данни, като заедно с това дава и детайлна разбивка на енергопотреблението. На тази основа може да се прави по-дългосрочно планиране с оглед начините за пестене на енергия в сградите. Всички тези технологични и софтуерни решения неотдавна бяха въведени в експлоатация в американската централа на Delta и понастоящем това е първата “зелена” сграда с нулев енергиен баланс във Фримонт, Калифорния.
 
По време на Хановерския панаир Delta демонстрира и своите най-нови литиево-йонни акумулаторни модули за високо напрежение DBSHV50S, всеки от които може да осигури 2,59 kWh номинална енергия, дават възможност за изграждане на системи с изходно напрежение от 48V до 900V и енергия от порядъка на MWh. Акумулаторният модул DBS48V50P е особено подходящ за съхранение на енергия в случаите, когато необходимото изходно напрежение е 48V, каквото се ползва в някои инсталации в жилищните сгради, телекомуникационните системи, изчислителните центрове и дори в електрокарите.
 
В областта на инфраструктурните решения за изчислителни центрове Delta показа модели енергийно ефективни UPS-и за потребители, за чиито информационни системи е необходимо надеждно защитено захранване и намалено енергопотребление. Фамилиятя 500 KVA UPS-и Ultron DPS, при производството на които са използвани IGBT транзистори (биполярни с изолиран гейт), заема водещо място сред този клас изделия със своя висок КПД по променлив ток от 96%, с ниския си коефициент на нелинейни изкривявания iTHD < 3% и с високия си фактор на мощността > 0,99. Предназначен е за “зелени” изчислителни центрове, както и за сфери, където надеждността е от ключово значение - банковото дело, здравеопазването, телекомуникациите и др. Фамилията Ultron HPH с номинална изходна пълна мощност от 20 kVA до 120 kVA, предпочетена наскоро от световноизвестен германски производител на луксозни автомобили, също е с отлични характеристики – и в нейното производство са използвани IGBT транзистори, има висок КПД по променлив ток от 96% и фактор на мощността на практика равен на единица (kVA = kW).
     
Източник: Мехатроникс

Ключови думи: Delta   Delta Electronics   Делта Електроникс   Hannover Messe   DIAEnergie   Delta Energy Online   DBSHV50S   DBS48V50P  

SAT
Robotics-Bulgaria.com

Подобни статии

Atics
Делта Инструмент

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ АВТОМАТИЗАЦИЯТА на специализирания портал Automation-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Rotec
Бибус България

Последно от Технологии

Robotics-Bulgaria.com
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  Фирмена публикацияПродуктови офертиЕкспертноБизнесВидео на седмицатаТехнологииПредстоящоСъбитиятаОбществени поръчки/ТърговеПроектиОбяви за работа
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...