Automation Bulgaria  
Ехнатон
Ехнатон

Delta интегрира SCARA роботи и машинно зрение в ново решение за автоматизирано залепване

Delta разработи автоматизирана производствена линия, оборудвана със SCARA роботи, която има за цел да оптимизира процесите на залепване. Решението за автоматично залепване на железни основи помага да се увеличи производителността и да се намали крайното време за слепване.
 
В роботизираната работна станция лепилото се подава автоматично от главен контролер DCS Series. С помощта на системата за машинно зрение DMV1000 Series роботът извършва залепването чрез бързо проследяване на движещите се железни основи и прецизно разпределяне на лепилото по монтажната линия. Контролерът дава команди на приложението за следене и залепване чрез протокола RS-232, когато системата се инициира. Това дава възможност на камерите да снимат своевременно, за да уловят местоположението на целевата част, а информацията за местоположението се изпраща до SCARA робота. След като монтажната линия достави работните части в работната зона на робота, той завършва процеса, като проследява и разпределя динамично лепилото върху работните детайли. 
 
За задвижване на монтажната линия при процеса на залепване в движение Delta използва контролер High Performance Slim PLC DVP-SV2, който управлява сервозадвижващия механизъм ASDA-A2R чрез протокол RS-485, за да контролира монтажната скорост. Потребителите могат да наблюдават състоянието на производството в реално време на широк екран HMI DOP-B Series и да коригират командите към индустриалните роботи и скоростта на монтажа, като елиминират проблемите на производствената линия и увеличават ефективността й.
     
Източник: Мехатроникс

Ключови думи: Delta   Мехатроникс   SCARA роботи   машинно зрение  

ГЕМАМЕКС
Подобни статии
Atics
Ротек
ПАКС Сълюшънс  ADS TEC

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ АВТОМАТИЗАЦИЯТА на специализирания портал Automation-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Мехатроникс
Маштех 2024
Последно от Технологии

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2024 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  Фирмена публикацияПродуктови офертиКариериБизнесВидео на седмицатаТехнологииОбществени поръчки/ТърговеСъбитиятаПроектиТехнически статииЕ-книги
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...