Automation Bulgaria  
Ехнатон
Ехнатон

ifm electronic достави високотехнологично лабораторно оборудване в Русенския университет

22.01.2016   |   Начало»Пазар
Редактор
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова Редактор
Пепа Петрунова
Фирма ifm electronic достави високотехнологично оборудване за модернизацията на лаборатория в Русенския университет “Ангел Кънчев”, съобщиха от компанията.
 
Реновираната лаборатория към катедра “Автоматика и мехатроника”, дисциплина “Сензори и сензорни технологии”, която беше официално открита през септември т. г., е оборудвана със сензори за следене на разстояние, позиция, ниво, налягане, температура, сравнение и разпознаване на обекти, 3D камери, баркод четци и сейфти завеси от ifm electronic.
 
В рамките на официалното откриване на модернизираната лаборатория експертите от ifm electronic направиха демонстрация на технологичните възможности на оборудването и запознаха присъстващите с предлаганата от фирмата продуктова гама на българския пазар.
 
“За лабораторията в Русенския университет доставихме най-новото от предлаганото в момента подобно оборудване на пазара. То се характеризира с висока производителност и удобство при работа. Датчиците позволяват бързо и лесно инсталиране, свързване и въвеждане в експлоатация. Също така, те предлагат много нови възможности за постигане на по-висока производителност на машини и технологични процеси”, разказаха от фирмата.
 
След модернизацията студенти, дипломанти и докторанти от катедра “Автоматика и мехатроника” в университета ще имат възможност за практически занимания с новото оборудване, инсталирано на четири стенда. То ще може да бъде използвано и за целите на различни научни изследвания.
 
“Новото оборудване позволява разработването на различни приложения в областта на автоматизацията с технологии от последно поколение, които се използват и в практиката. Това ни дава възможност да доближим максимално университетското обучение до реалните индустриални процеси”, коментираха от Русенски университет “Ангел Кънчев”.
     
Източник: ifm electronic

Ключови думи: ифм електроник   лабораторно оборудване   сензорни технологии  

Robotics-Bulgaria.com

Подобни статии

Atics

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ АВТОМАТИЗАЦИЯТА на специализирания портал Automation-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Последно от Пазар
Robotics-Bulgaria.com
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2023 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  Фирмена публикацияПродуктови офертиПазарБизнесВидео на седмицатаТехнологииОбяви за работаПредстоящоРеализацииОбществени поръчки/ТърговеПроектиСъбитията
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...