Automation Bulgaria  
Ехнатон
Ехнатон

Фирмена публикация

Технологии за роботизация и автоматизация

13.05.2022
 

Роботите и системите за асемблиране от десетилетия са неразделна част от промишленото производство. Те осигуряват ефективни работни процеси и гарантират постоянно висок стандарт за качество на почти всяка стъпка от веригата на стойността – автоматизираните системи се използват за заваряване, боядисване, pick & place операции, асемблиране, опаковане, етикетиране и транспортиране – и това е само малка част от безкрайната гама от приложения.

Предимства на решенията за автоматизация на ifm

Нивото на индустриална автоматизация и дигитализация нараства в световен мащаб. Компаниите, които искат да останат конкурентоспособни в дългосрочен план, трябва да вървят в крак с това развитие, което може да представлява голямо предизвикателство, особено по отношение на специализираните ресурси.

ifm подпомага клиентите, които разработват индустриални роботи на бъдещето, системи за асемблиране и мобилни роботи (AGV/AMR), по пътя на индустриалната еволюция с надеждни и иновативни решения за автоматизация и дигитализация.

Индустриални роботи

Индустриалните роботи са универсални, програмируеми машини. В съчетание с подходящи приставки като хващачи, щипки, инструменти, системи за заваряване, боядисване и нанасяне на покритие, те могат да се използват за голямо разнообразие от задачи. Спектърът варира от съчленени роботи до SCARA и портални роботи. Обхватът на приложение е също толкова разнообразен – от роботизирани линии и клетки до колаборативни роботи, работещи редом с хората във фабриката.

ifm предлага на производители, системни интегратори и крайни клиенти подходящи продукти, както и цялостни системни решения за автоматизация – от мониторинг на различни технологични среди, например за осигуряване на контролирано охлаждане на заваръчни роботи, до засичане на позиция на хващачите и мониторинг на качеството на детайлите с помощта на камерни системи.

Автоматизирано асемблиране

Този индустриален сектор включва голямо разнообразие от сложни и високоспециализирани машини и оборудване за подаване, асемблиране, манипулиране и производство. Това обхваща и мониторинг на качеството и функционално тестване на части и детайли, както и етикетиране и маркиране.

ifm предлага разнообразно продуктово портфолио и цялостни системни решения за множество различни изисквания за автоматизация. Като ваш компетентен партньор, ние ще ви помогнем във всички области, свързани с вашата стратегия за дигитализация, от засичане на позиция и мониторинг до приложения за идентификация, технологии за проследяване, мониторинг на качеството и поддръжка, базирана на състоянието.

Събраните данни за машината и сензорите се превръщат в информация, която може лесно, безопасно и удобно да бъде изпратена в облака с помощта на IO-Link, Edge и нашия IIoT софтуер moneo.

Компанията предлага и решения за локализация, навигация, засичане на препятствия и избягване на сблъсък, базирани на системи за идентификация и технологии за промишлено снемане на изображения. Освен 3D камери, нашето продуктово портфолио включва мощни вградени VPU и многофункционални дисплеи.

Нашите решения, включващи сензори, системи за идентификация и машинно зрение, както и интелигентни технологии за свързване и софтуерни решения, ви позволяват да планирате и управлявате вашите машини и оборудване при желаното ниво на цялостна ефективност.

ifm electronic eood
ул. 'Клокотница' №2А
Бизнес Център Ивел
Етаж 4, Офис 17
1202 София
http://www.ifm.com/

     
Източник: ифм електроник

Ключови думи: ифм електроник   ifm electronic   автоматизация   дигитализация   роботи  

Област: Автоматизация  

SAT
Robotics-Bulgaria.com

Подобни статии

Atics
IEC FOOD&Drinks
Делта Инструмент

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ АВТОМАТИЗАЦИЯТА на специализирания портал Automation-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Rotec
Бибус България

Последно от Фирмена публикация

Robotics-Bulgaria.com
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  Фирмена публикацияПродуктови офертиЕкспертноБизнесВидео на седмицатаТехнологииПредстоящоОбществени поръчки/ТърговеПроекти
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...