Automation Bulgaria  
Ехнатон
Ехнатон

Rockwell Automation ще изгради система за управление в новата енергийна централа на Vadxx Energy

14.04.2014   |   Инвестиции
 

Rockwell Automation обяви, че компанията е спечелила поръчка на стойност 15 млн. щатски долара за проектиране, доставка, изграждане и управление, включително интегриране на система за интелигентен контрол, на новата фабрика на Vadxx Energy LLC в Акрон, Охайо. Съоръжението ще преработва отпадъци от пластмаса в суров синтетичен материал, като произвежданият продукт ще бъде с по-висока енергийна стойност. Фабриката ще работи с капацитет от близо 60 тона отпадъци дневно, доставяни от депа за съхранение.

Поръчката, възложена на Rockwell Automation, включва внедряване на мултифункционалната фирмена контролна платформа PlantPAx Process, която ще осигури интелигентна функционалност на фабриката на Vadxx. Глобалният фонд за дялово инвестиране Liberation Capital вече е подписал споразумение с енергийната компания за финансиране на първия търговски модул и допълнителни търговски звена на съоръжението.

“Vadxx е фокусирана върху успешното изграждане на първия си търговски модул като важна начална стъпка по пътя към глобално разширяване на бизнеса. Rockwell Automation, Liberation Capital, доставчиците на суровина и други наши партньори ще изиграят ключова роля за растежа и успеха ни”, заяви Джим Гарет, главен изпълнителен директор на Vadxx Energy.

“Нашата технология представлява уникален и печеливш начин за намаляване количеството на излезлите от употреба пластмаси, които се изхвърлят в депа за отпадъци и конвертирането им в синтетичен петрол и газ. Rockwell Automation укрепва тази технология чрез цялостно проектиране, изграждане и въвеждане в експлоатация на новата ни централа. Благодарение на тях ще имаме процесно решение, което ще даде възможност за бързо интегриране на нашата технология в световен мащаб”, коментира Джеръми ДеБенедиктис, вицепрезидент Операции във Vadxx Energy.

“Тази инициатива е особено важна за нас, тъй като демонстрира устойчивите ни усилия да се превърнем в индустриален лидер в областта на алтернативните енергийни решения. Така ще спомогнем за съхраняването на естествените природни ресурси и ще работим за по-чиста околна среда. Екипът ни подкрепя Vadxx в намаляването на риска, съкращаването на времето до излизане на пазара и глобалното разширяване на бизнеса им”, каза Тери Гебърт, вицепрезидент и генерален мениджър на Rockwell Automation Global Solutions по повод иновативния проект.

     
Източник: Ротек

Ключови думи: Ротек   Rockwell Automation   Vadxx Energy   PlantPAx Process  

Област: Проекти  

SAT
Robotics-Bulgaria.com

Подобни статии

Atics
Делта Инструмент

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ АВТОМАТИЗАЦИЯТА на специализирания портал Automation-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Rotec
Бибус България

Последно от Инвестиции

Robotics-Bulgaria.com
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  Фирмена публикацияПродуктови офертиЕкспертноБизнесВидео на седмицатаТехнологииПредстоящоСъбитиятаОбществени поръчки/ТърговеПроектиОбяви за работа
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...