Automation Bulgaria  
Ехнатон
Ехнатон

HGI и Broadband Forum работят заедно върху платформа за интелигени домове

03.12.2013   |   Технологии
 

HGI и Broadband Forum обявиха сътрудничеството в областта на абстрактните слоеве и изискванията за безжична връзка на платформата Smart Home. Два проекта в тази насока са вече в ход – единият изяснява изискванията за изпълнение и съвместно функциониране в безжични домашни мрежи (WHAN), а другият задава спецификации за взаимодействието между различните домашни устройства и системи за автоматизация. И двата са от особена важност за системите тип “машина-към-машина” (M2M) в потребителските приложения.

Сътрудничеството между HGI и Broadband Forum ще помогне и за координиране на препоръките към организацията по стандартизация oneM2M, която разработва технически спецификации за общи сервизни M2M слоеве въз основа на приноса от различни групи и организации по целия свят.

“Smart Home е във фокуса на HGI през последните две години и това съвпада с интересa от страна на доставчиците на широколентови услуги, които планират да пуснат в действие нови услуги, генериращи приходи. HGI вече е задала основните изисквания по отношение на свързаните технологии и архитектурата на софтуерна платформа. Спецификациите, които HGI разработва заедно с Broadband Forum, ще са определящи за абстрактния слой, позволяващ на приложенията да се свързват с домашни устройства на базата на общ софтуерен интерфейс в различни домашни мрежи. Планираме да разработим и програмен интерфейс за cloud услуги. Всички тези компоненти са важни за екосистемата на интелигентите домове,” заяви Дънкан Бийс, главен специалист Бизнес и технологии на HGI.

Broadband Forum и HGI имат дългогодишен договор за сътрудничество, по линия на който двете организации работят съвместно по различни проекти, сред които проект за енергийна ефективност на далекосъобщителните мрежи и изисквания за управление на шлюзове.

     
Източник: HGI; снимка: rgbstock.com

Ключови думи: HGI   Broadband Forum   Smart Home   интелигентни домове   домашна автоматизация  

Област: Технологии  

SAT
Robotics-Bulgaria.com

Подобни статии

Atics
IEC FOOD&Drinks
Делта Инструмент

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ АВТОМАТИЗАЦИЯТА на специализирания портал Automation-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Rotec
Бибус България

Последно от Технологии

Robotics-Bulgaria.com
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  Фирмена публикацияПродуктови офертиЕкспертноБизнесВидео на седмицатаТехнологииПредстоящоОбществени поръчки/Търгове
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...