Automation Bulgaria  
Ехнатон
Ехнатон

Fieldbus Foundation и HART Communication Foundation обсъждат сливане

08.10.2013   |   Събитията
 

Fieldbus Foundation и HART Communication Foundation обсъждат възможностите за сливане, обявиха двете организации в съвместно заявление. Според техните ръководства общата дейност, посветена на технологиите за комуникация между интелигенти устройства в областта на автоматизацията, ще бъде полезна и за крайните потребители, и за доставчиците.

Двете организации имат дълга история на сътрудничество. Те разработваха съвместно международни стандарти като Electronic Device Description Language (EDDL) и Field Device Integration (FDI). Обеденението би хармонизирало множество аспекти на двата протокола, би улеснило имплементацията и би увеличило предимствата от използването им, отбелязват анализатори.

Според президентите на двете организации - Ричард Тимъни от Fieldbus Foundation, и Тед Мастърс от Hart Communication Foundation, възможното обединение ще бъде "голяма стъпка в еволюцията на интелегентите устройства и света на индустриалната комуникация". Те обаче подчертават, че сливането все още не е започнало и двете страни първо трябва обсъдят предложението, след което то да бъде гласувано от членовете им.

Ако бъде одобрено, се очаква сливането да приключи в средата на 2014 г.

     
Източник: Fieldbus Foundation

Ключови думи: Fieldbus Foundation   HART Communication   комуникационни стандарти   EDDL   FDI  

Област: Събития  

SAT
Robotics-Bulgaria.com

Подобни статии

Atics
Делта Инструмент

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ АВТОМАТИЗАЦИЯТА на специализирания портал Automation-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Rotec
Бибус България

Последно от Събитията

Robotics-Bulgaria.com
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  Фирмена публикацияПродуктови офертиЕкспертноБизнесВидео на седмицатаТехнологииПредстоящоСъбитиятаОбществени поръчки/ТърговеПроектиОбяви за работа
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...