Automation Bulgaria  
Ехнатон
Ехнатон

Откриха най-голямата кинетична скулптура в света

18.05.2013   |   Lifestyle
 

Най-голямата кинетична скулптура в света бе открита на летище Шанхай в Сингапур. Инсталацията, наречена "Кинетичен дъжд", заема площ от над 75 кв. м и се състои от 1216 алуминиеви оси с медно покритие, които чрез своя блясък създават алюзия за тропически дъжд.

Инсталацията е построена от берлинската проектантска агенция Art+Com с помощта на мюнхенската компания MKT, специализирана в кинетични инсталации, както и чрез система за автоматизация, внедрена от Beckhoff. По време на 15-минутното шоу всички 1216 "капки" се движат в синхрон и образуват различни форми с помощта на минаютюрни сервозадвижвания. Те са свързани от Beckhoff на базата на EtherCAT и TwinCAT комуникация.

Капките се придвижват със скорост 1,5 м/с и ускорение от 1,4 м/с². Индустриален компютър Beckhoff C6525 със софтуер за автоматизация TwinCAT NC PTP извършва управлението на системата, а отделен компютър с графична среда на MKT се грижи за визуализацията.

 

     
Източник: Beckhoff

Ключови думи: Beckhoff   MKT   кинетични инсталации   EtherCAT   TwinCAT  

Област: Lifestyle  

SAT
Robotics-Bulgaria.com

Подобни статии

Atics
Делта Инструмент

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ АВТОМАТИЗАЦИЯТА на специализирания портал Automation-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Rotec
Бибус България

Последно от Lifestyle

Robotics-Bulgaria.com
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  Фирмена публикацияПродуктови офертиЕкспертноВидео на седмицатаБизнесТехнологииПредстоящоОбществени поръчки/Търгове
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...