Automation Bulgaria  
Ехнатон
Ехнатон

Хуманоиден робот подпомага обучението в гимназия в Бургас

18.09.2018   |   Lifestyle
 
Новата Професионална гимназия по компютърно програмиране и иновации в Бургас закупи хуманоиден робот, който ще подпомага обучителния процес на учениците, съобщиха от община Бургас. С това гимназията стана сред първите учебни заведения, които внедряват собствен хуманоиден робот в обучението.
 
Роботът е модел Pepper, производство на SoftBank Robotics, и има височина 120 см и тежест 28 кг. Той може да бъде програмиран да говори на 15 различни езика, включително български. Хуманоидът ще се обучава заедно с учениците и ще развива своите функционалности благодарение на тях. Младите програмисти ще разработват иновативен софтуер, който ще обогатява възможностите и ще направлява действията на робота.
 
Освен с Pepper, специалната лаборатория по роботика на гимназията е оборудвана и с още един тип роботи – модел Dobot Robot, които представляват прецизни и интелигентни индустриални тренировъчни роботи. Те могат да отпечатват различни 3D изображения, да се движат, въртят и преместват предмети. Програмирането им е чрез Python и JavaScript, с който децата ще започнат обучението си по роботика.
     
Източник: Община Бургас

Ключови думи: Бургас   хуманоиден робот   Pepper   Dobot Robot   Професионална гимназия по компютърно програмиране и иновации  

SAT
Robotics-Bulgaria.com

Подобни статии

Atics
IEC FOOD&Drinks
Делта Инструмент

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ АВТОМАТИЗАЦИЯТА на специализирания портал Automation-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Rotec
Бибус България

Последно от Lifestyle

Robotics-Bulgaria.com
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  Фирмена публикацияПродуктови офертиЕкспертноБизнесВидео на седмицатаТехнологииПредстоящоОбществени поръчки/ТърговеПроекти
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...