Automation Bulgaria  
Ехнатон
Ехнатон

Mодели с EtherCAT поддръжка допълват гамата инвертори FR-E800 на Mitsubishi Electric

Mitsubishi Electric разшири гамата си честотни инвертори FR-E800 с модели, които поддържат високоскоростна индустриална комуникация в реално време по стандарта EtherCAT. Предлагат се и модификации на продуктите с различни категории на безопасност, съответно SIL2/PLd и SIL3/PLе.

 

Всички нови варианти са налични за доставка, съобщиха специално за Automation-Bulgaria.com от фирма Ехнатон, която е официален представител на компанията в България. Предлагат се версии със 100, 200, 400 и 575 V входно напрежение.

 

Продуктите FR-E800-EPC могат да бъдат използвани за управление на скорост и въртящ момент на еднофазни и трифазни индустриални електродвигатели (както асинхроннни, така и постояннотокови) в широк кръг от приложения в производството и промишления транспорт, включително в комбинация с EtherCAT съвместими сервоусилватели в EtherCAT мрежи. Поддръжката на този протокол позволява много по-гъвкаво мрежово конфигуриране, уточнява производителят.

 

Предимства и приложения

 

"Моделите FR-E800-EPC допълват обширната гама от честотни регулатори FR-E800, която поддържа всички водещи глобални протоколи за индустриални Ethernet мрежи. Новата функционалност, базирана на отворен код, съчетава универсална оперативна съвместимост при интегриране в съществуващи мрежи и оптимална безопасност в устройства с компактен корпус", допълват от Mitsubishi Electric.

 

 

Сред поддържаните от инверторите комуникационни стандарти, в допълнение към EtherCAT, са CC-Link IE TSN, CC-Link IE Field Network Basic, MODBUS/TCP, EtherNet/IP, BACnet/IP и PROFINET. Малка част от приложенията, в които моделите FR-E800-EPC се доказват като оптимално решение, са например автомобилостроенето и производството на литиево-йонни батерии, поясняват още от компанията.

 

Характеристики

 

Честотните управления с EtherCAT поддръжка от гамата се характеризират със скорост на пренос на данни от 100 Mbps (пълен дуплекс), а максималният брой свързани slave устройства – в зависимост от спецификациите на master модула, достига 65 535. Връзката се осъществява посредством Ethernet кабел (съвместим с IEEE 802.3 100BASE-TX или ANSI/TIA/EIA-568-B, Категория 5e).

 

Моделите FR-E800-EPC позволяват изграждане на архитектури с линейна, звездовидна или пръстеновидна топология, като при последните две не се използва комутационен хъб с общо предназначение, а дървовидна EtherCAT slave конфигурация. Устройствата са предназначени за циклична процесна комуникация, а времената за цикъл зависят от спецификациите на master модула. При свободен режим на синхронизиране продължителността на един локален цикъл е 4 ms.

 

По отношение на функционалната безопасност, с новите версии на устройствата могат да се изграждат RS-485 + SIL2/PLd, Ethernet + SIL2/PLd и Ethernet + SIL3/PLe конфигурации, обобщават от Mitsubishi Electric.

 

     
Източник: Ехнатон

Ключови думи: Ехнатон   Akhnaton   Mitsubishi Electric   EtherCAT   честотни инвертори   честотни регулатори   честотни управления   FR-E800   FR-E800-EPC  

Област: Автоматизация  

ГЕМАМЕКС
Подобни статии
Atics
Ротек
ПАКС Сълюшънс  ADS TEC

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ АВТОМАТИЗАЦИЯТА на специализирания портал Automation-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Мехатроникс
Последно от Технологии

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2024 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  Фирмена публикацияПродуктови офертиБизнесВидео на седмицатаТехнологииОбществени поръчки/ТърговеСъбитиятаПроектиТехнически статииЕ-книгиКариери
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...