Automation Bulgaria  
Ехнатон
Ехнатон

Ехнатон предлага нови сервоусилватели от Mitsubishi Electric с EtherCAT интерфейс

09.12.2015   |   Технологии
 
Mitsubishi Electric представи новите сервоусилватели MR-J4-TM-ECT с отворен мрежов интерфейс EtherCAT, съобщиха от фирма Ехнатон, представител на компанията в България. Сервоусилвателите могат да се използват с ротационни двигатели, линейни двигатели и двигатели с директно задвижване.
 
MR-J4-TM-ECT осигурява интерфейс към протокола EtherCAT, подходящ за приложения в реално време в индустриалната автоматизация и други сфери. Новият модел от компактната гама MR-J4 се отличава с висока производителност и надеждност и гарантира отлична съвместимост с протокол IEC 61158 тип 12 CAN и профил за задвижване IEC 61800-7 CiA402. 
 
"Двойните 100BASE-TX Ethernet портове на MRJ4-TM-ECT поддържат основни мрежови топологии: линейна, дърво, звезда и пръстен за максимална гъвкавост при свързване. Времената на комуникационен цикъл са 250 μs, 500 μs, 1 ms и 2 ms", поясняват от Ехнатон.
 
Сервоусилвателите разполагат с множество иновативни функции за намаляване на времето за изграждане и постигане на по-високо съответствие в механичните и електронните системи. Сред предимствата на решенията са висока ефективност, честота 2,5 kHz, кратко време на отговор, стандартен абсолютен енкодер е с резолюция 22 бита, максимална точност на позициониране и скорост на обработка на машината и др.
 
Настройката и пускът на системата в експлоатация са бързи и лесни благодарение на функциите Realtime Auto Tuning и Vibration suppression control, като не се изискват допълнителни motion контролери или преобразуватели на протоколи. Новите сервоусилватели разполагат още с функция за подобрена безопасност STO (Safe Torque Off ) в съответствие със стандарта EN 61800 5-2, както и с функцията Life Diagnosis, която проверява състоянието на компонентите на системата през целия жизнен цикъл, като информира оператора за евентуални неизправности.
     
Източник: Ехнатон

Ключови думи: Ехнатон   Mitsubishi Electric   MR-J4-TM-ECT   сервоусилватели   EtherCAT  

SAT
Robotics-Bulgaria.com

Подобни статии

Atics
IEC FOOD&Drinks
Делта Инструмент

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ АВТОМАТИЗАЦИЯТА на специализирания портал Automation-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Rotec
Бибус България

Последно от Технологии

Robotics-Bulgaria.com
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  Фирмена публикацияПродуктови офертиЕкспертноБизнесВидео на седмицатаТехнологииПредстоящоОбществени поръчки/Търгове
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...