Automation Bulgaria  
Ехнатон
Ехнатон

Siemens внедри BMS система в бизнес комплекс Sofia Airport Center

16.10.2012   |   Начало»Пазар
Редактор
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова Редактор
Пепа Петрунова

На 11 септември официално бе открита една от най-модерните офис сгради в София - бизнес комплекс Sofia Airport Center (SAC). На тържествената церемония присъстваха президентът Росен Плевнелиев, кметът на гр. София Йорданка Фандъкова, зам.кметът на гр. София Любомир Христов, посланникът на САЩ в България Марси Райс и др.

Sofia Airport Center, намиращ се в близост до летището на бул. „Христофор Колумб” e проект на Tishman International Companies – международен лидер в строителството и управлението на недвижими имоти. Изграждането на разгръщащия се на 125 000 кв. м. проект включва използването на екологични материали и последно поколение технологии.

Уникалната по рода си енергоефективна климатична и вентилационна VAV система, се управлява от доставена от Siemens автоматизирана система за управление на сградата, която осъществява цялостен контрол на средата и потреблението на енергия.

При завършването си бизнес комплексът ще включва 180 000 кв.м. офиси клас А, 28 000 кв.м. първокласни логистични площи, които са напълно изградени и функциониращи към момента. Предвидено е също изграждането на хотел от международна верига със съоръжения за конферентни мероприятия.
SAC е първият бизнес обект сертифициран по международния стандарт за сградна ефективност - LEED.

Siemens взе участие основно в изграждането на модерна автоматизирана система за управление на сградата (BMS система), отговаряща на най-съвременните изисквания за зелени сгради. Функционалността на BMS системата обхваща управлението на климатизирането за всички помещения.

„За всяка сграда е от изключително значение постигането на оптимален комфорт с минимални разходи за енергия, което е основен показател за степента на енергийна ефективност на сградата”, заяви инж. Пламен Павлов, Проектов ръководител направление Сградни технологии, в сектор Инфраструктура и Градове в Siemens България. „Прецизното и икономично използване на енергия е основното предимство при внедряване на подобна система. За Sofia Airport Center използваните функции на BMS системата предлагат най-висок клас А+ на енергийна ефективност и възвръщане на инвестициите за системата в краткосрочен план”, допълни инж. Павлов.


Ядрото на автоматизираната система за управление на сградата включва иновативно решение за стаен контрол използващ VAV принцип с клапи за променлив дебит на пресния въздух, в зависимост от нуждите за всяко помещение. С това решение се постига не само температурен комфорт, но и комфорт на въздуха в помещенията. Предимството на тези контролери е огромната им гъвкавост при изграждането на големи системи, както и лесното им ползване от крайния клиент с помощта на специализиран софтуер за визуализиране - мениджмънт станцията Desigo Insight. Основната й роля е централизирано графично визуализиране на всички системи на компютър, от който по удобен начин се предоставя подробна информация за ефективната работа на всяка инсталация, както и възможност за отдалечено управление, промяна на температури и задания и подробни отчети за консумираната енергия от сградата в реално време.

Системата за детекция на въглероден двуокис в гаражите е част от BMS системата, използвана за управление на вентилацията, в зависимост от отделените газове при паркиране на автомобили в двете подземни нива на сградата. Инсталирани са високотехнологични CO детектори с инфрачервени сензори, които прецизно измерват количеството отделени газове. Допълнително са интегрирани всички електромери и топло-студомери, предлагащи пълен мониторинг за консумираната енергия.Заложено е и управление на осветлението в зависимост от външната осветеност, като се предлага и опция за допълнително управление по време.

     
Източник: Siemens

Ключови думи: Siemens   BMS   Sofia Airport Center   автоматизация  

Област: Реализации  

Robotics-Bulgaria.com

Подобни статии

Atics

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ АВТОМАТИЗАЦИЯТА на специализирания портал Automation-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Последно от Пазар
Robotics-Bulgaria.com
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2023 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  Фирмена публикацияПродуктови офертиПазарБизнесВидео на седмицатаТехнологииОбяви за работаПредстоящоРеализацииОбществени поръчки/ТърговеПроектиСъбитията
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...