Automation Bulgaria  
Ехнатон
Ехнатон

BMS система в сградата на Първа инвестиционна банка

11.09.2012   |   Реализации
 

Наскоро в София на бул. България бе реализирана офис сграда, в която има обособен сравнително голям банков клон на Първа инвестиционна банка (ПИБ), магазин, изчислителен център, както и административни офиси на банката. Сградата разполага с две нива подземни гаражи и няколко помещения със специално предназначение. Неин инвеститор е фирма Макс Спорт 2000, автор на проекта е архитектурно бюро Буларх, а проектант и изпълнител на вътрешния интериор е фирма Фарам.
 
Интер Системс е компанията, извършила доставка и монтаж на всички системи за сигурност и безопасност, също така на BMS система, дизел генератор и UPS.
 
Изградената BMS система е на Honeywell и управлява системите за вентилация, подгряването на вода, етажно, фасадно, външно, както и стълбищното осветление. „Нуждата от BMS бе наложена от изискването на инвеститора за максимална икономия на електроенергия. Изграждането на BMS система наложи подмяна на всички управляващи табла на климокамерите и котелното помещение, както и добавяне на допълнителни сензори и модули за управление. BMS предлага и собствен графичен интерфейс за мониторинг и управление, но всички основни функции се мониторират през Winmag.

От Интер Системс разказват още, че за защита на изчислителния център и сервизното помещение, в което са разположени UPS системите, има изградени две отделни системи за детекция на вода, интегрирани към пожароизвестителната система и Winmag. Системите включват както сензорен кабел, разположен по цялата площ на пода, така и точкови детектори в зоните с повишен риск от поява на вода. За негова защита е инсталирана и газова гасителна система с газ FM200.

„Тук по-специфично е управлението на гасителната система, въпрос, който много често се пренебрегва както от инвеститорите, така и от изпълнителите. В случая управлението е поверено на гасителен панел серия 8010 на Honeywell, който е изцяло интегриран с пожароизвестителната система и BMS. Гасителният панел използва адресируеми детектори на Honeywell серия IQ8. С цел ранна детекция монтираните детектори в помещението са модел OTblue, предлагащи чувствителността на йонизационен детектор. От друга страна, в двойния под са монтирани детектори тип O2T, които предлагат отлична защита срещу фалшиви сработвания, причинени от прах, пара или влага. За максимална надеждност и изключване на фалшиви сработвания гасителната система сработва при сигнал от два детектора от една зона, което съответно налага известно завишаване количеството на монтираните детектори”, разкриват от компанията.

     
Източник: Интер Системс

Ключови думи: BMS   сградна автоматизация   сензори   модули   мониторинг   гасителна система  

Област: Реализации  

SAT
Robotics-Bulgaria.com

Подобни статии

Atics
Делта Инструмент

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ АВТОМАТИЗАЦИЯТА на специализирания портал Automation-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Rotec
Бибус България

Последно от Реализации

Robotics-Bulgaria.com
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  Фирмена публикацияПродуктови офертиЕкспертноБизнесТехнологииПредстоящоОбществени поръчки/Търгове
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...