Automation Bulgaria  
Ехнатон
Ехнатон

Решение на Siemens ще намали до 70% потреблението на вода в завод на PepsiCo в Чили

04.05.2012   |   Реализации
 

Ново интегрирано решение на немската компания Siemens ще позволи намаляване на потреблението на вода и по-ефективно пречистване на отпадните води при производството на чипс и други видове хранителни продукти в завода на PepsiCo в Сантяго, Чили.

Автоматична система ще модернизира съществувщата инсталация за пречистване на отпадните води, като увеличи капацитета на производствените мощности и същевременно намали потреблението на прясна вода до 70%, съобщиха от Siemens.

Икономията на вода ще се осъществи, като се извличат примеси при преработката на използваната първоначално при производството на чипс и друг тип храни вода. Отпадните води, третирани от системата на Siemens, ще бъдат използвани повторно в различни вътрешни производствени процеси.

Инсталацията е част от корпоративен проект за повишаване на стандартите при повторното използване на вода в съоръженията на PepsiCo в Южна Америка. Изискването за използването на новата технология се налага от все по-строгите наредби за технологията при този тип производство, съчетани с нарастващите зелени инициативи на компанията в Южна Америка.

     
Източник: Siemens

Ключови думи: пречистващи системи   отпадни води   производство  

Област: Реализации  

SAT
Robotics-Bulgaria.com

Подобни статии

Atics
IEC FOOD&Drinks
Делта Инструмент

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ АВТОМАТИЗАЦИЯТА на специализирания портал Automation-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Rotec
Бибус България

Последно от Реализации

Robotics-Bulgaria.com
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  Фирмена публикацияПродуктови офертиЕкспертноБизнесВидео на седмицатаТехнологииПредстоящоОбществени поръчки/Търгове
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...