Automation Bulgaria  
Ехнатон
Ехнатон

Откри се традиционният семинар на Ханиуел България

26.04.2012   |   Събития
 

Днес официално стартира двудневният международен семинар на Ханиуел България. Хотел Фламинго Гранд в курортния комплекс Албена събра водещи КИПиА специалисти от българската индустрия, за да представи най-новите достижения в продуктите и техологиите с марка Honeywell.

Отново по традиция, ежегодното събитие бе открито от инж. Владимир Ангелов, управител на Ханиуел България.
 
Той представи и заключителната за деня, но най-атрактивна лекция от програмата - "APC - какво представлява това на практика?". Господин Ангелов сравни функционирането на емблематичната за Honeywell система за оптимално управление АРС с това на автопилотите на самолетите.

Описа начинът й на внедряване, както и принципите на работа и причините за ефективността, която носи. "АРС поддържа процеса на границата на променливите, а това е съществено, защото не може да бъде постигнато от никой оператор", заяви той.

Представена бе практическа реализация у нас на АРС система за оптимално управление - в производство Каталитичен крекинг в Лукойл Бургас, където от 12 август 2011 г. функционира система, базирана на четири АРС контролера и един анализатор, който координира работата им.

Повече за APC ProfitSuite софтуерната платформа четете в следващия брой на Инженеринг ревю - списанието на българската индустрия.

Сред другите акценти на деня бе презентацията на специалния гост от Honeywell - Жан-Мари Алие, на тема "Развитие на системата за управление на технологични процеси Experion PKS".

Друга интересна лекция в днешната програма бе тази инж. Ивайло Иванов от Ханиуел България за новостите в полевото оборудване на Honeywell. Колегата му - инж. Емил Тъмнишки, представи стратегията за поддръжка на продуктите и системите на Honeywell в рамките на целия им жизнен цикъл.

Инж. Тодор Костов, представител за България на Statistics & Control, Inc., запозна представителите на българската автоматизация с решенията на американската компания при управлението на турбо машини, като постави специален акцент на OptiRamp, за която инж. Костов обеща да разкаже на страниците на сп. Инженеринг ревю.

Утре семинарната програма продължава с представяне на безжичните технологии на Honeywell, с презентация за UNISIM и практически представяния и демонстрации.

     
Източник: Инженеринг ревю

Ключови думи: Ханиуел България   Honeywell   КИПиА   система за управление  

Област: Събития  

SAT
Robotics-Bulgaria.com

Подобни статии

Atics
IEC FOOD&Drinks
Делта Инструмент

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ АВТОМАТИЗАЦИЯТА на специализирания портал Automation-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Rotec
Бибус България

Последно от Събития

Robotics-Bulgaria.com
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  Фирмена публикацияПродуктови офертиЕкспертноБизнесВидео на седмицатаТехнологииПредстоящоОбществени поръчки/Търгове
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...