Automation Bulgaria  
Ехнатон
Ехнатон

Ехнатон представи сервозадвижвания и motion контролери на Mitsubishi Electric

 

На 7 и 8 февруари т. г. фирма Ехнатон, официален представител на Mitsubishi Electric, бе домакин на семинар за съвременни сервозадвижвания и motion контролери под надслов „Mitsubishi Electric Motion Control – иновативното може да бъде лесно и достъпно за ползване “. Двудневното събитие, състояло се в парк-хотел Витоша в столицата, имаше изцяло практическа насоченост. Представени бяха гамата сервозадвижвания на Mitsubishi Electric и демонстрирани на практика начините за създаване на типови управления. Специален гост-лектор на мероприятието бе Гжегош Анджейчик, продуктов лидер на направление Servo & Motion Централна и Източна Европа.

В първата част на семинара г-н Анджейчик запозна аудиторията с най-новите модели сервозадвижвания MR–J3 и системи за управление на задвижвания. „Специфичните нужди на приложението на сервотехнологията могат да се осъществят и със стандартни модули с импулсни изходи, но гамата серводвигатели и усилватели на Mitsubishi серия MR-J3, базирана на високоскоростната специализирана оптична мрежа SSCNET извежда системите за Motion контрол до непознати нива на точност, при това с широка гама от двигатели – стандартни ( до 55kW), линейни и DDM. Енкодерът e изцяло оптика, устойчив на вибрации, с резолюция 262,144 ppr. Хардуерът на серво и Motion control системите на Mitsubishi е допълнен с гама от софтуерни пакети за лесно програмиране и настройка”, заяви г-н Анджейчик.

В рамките на обучителния семинар бе представена и технологията за Motion контрол MELSEC System Q. „За специалните приложения, изискващи най-високо ниво на контрол и точност, динамичната сервотехнология на Q-Motion CPU е комбинирана с мощта на Q Series PLC CPU, създавайки изцяло нова генерация от продукти за motion контрол. Тази изцяло интегрирана и гъвкава система е способна да контролира до 96 оси посредством SSCNET”, поясни лекторът.

Вниманието на присъстващите специалисти бе привлечено и от Stand Alone motion контролерa Q170 MCPU, представляващ интегриран в едни корпус Motion контролер, MELSEC System Q тип PLC и импулсно захранване. Сред характеристиките му домакините отличиха възможността за управление до 16 оси по SSCNET, вградената PLC функционалност с възможност за добавяне на разширителен system Q рак, вграден порт за комуникация със система за визуална инспекция за координатни приложения, 4 бързи Mark detection входа , 2 изхода, комуникация Ethernet, Rs232C, USB порт и др.

Kато последна тема бяха представени модулите за позициониране от новата фамилия PLC na Mitsubishi - MELSEC L PLC. Гамата включва стандартни модули за позициониране и представения като Simple Motion модул. Simple Motion модул позволява прецизни функции за motion контрол, като позициониране, управление на скоростта, управление на въртящия момент, cam control, контрол на синхронизирането и детекция на маркери, да се извършват лесно с проста настройка на параметри и програма за последователност, съответсваща на стандарта IEC 6M3N-3. За контрол на позиционирането Simple Motion Модул поддържа линейна интерполация до 4 оси, кръгова интерполация до 2 оси, предварително зададен профил моделиран в до 600 позиции и др. Предимство за потребителите е съвместимостта на Simple Motion Модул с библиотека от стандартизирани функционални блокове, покриващи спецификациите за PLCopen motion контрол. Интегрирането на управлението е максимално улеснено тъй като е напълно интегрирано към GX Works2 развойната среда за Mitsubishi PLC.

     
Източник: Инженеринг ревю

Ключови думи: Автоматизация   Ехнатон   Mitsubishi Electric   Motion Control  

Област: Събития  

SAT
Автореклама СИ ПАКЕТИРАНЕ

Подобни статии

Atics

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ АВТОМАТИЗАЦИЯТА на специализирания портал Automation-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Rotec
Бибус България
Arrow Electronics

Последно от Обучения/Семинари

Автореклама СИ ПАКЕТИРАНЕ
  БизнесВидео на седмицатаПродуктови офертиТехнологииЕкспертноОбществени поръчки/ТърговеПредстоящо
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...