Automation Bulgaria  
Ехнатон
Ехнатон

Първокурсниците в ТУ – София, филиал Пловдив ще се обучават с нови системи за машинно зрение - 28.09.2021

Техническият университет – София, филиал Пловдив посрещна своите 482-ма първокурсници, които ще се обучават по актуализирани учебни планове за бакалавърската степен през тази учебна година.

Студентите ще се обучават в новата лаборатория по роботика и автоматика, която вече има системи за машинно зрение, робот за заваряване, лабораторни средства за изпитване на автомобили и двигатели, изследване на летателни качества на самолети и дронове и др.

Компютърните специалисти ще се обучават и на новата пътна станция, която се дооборудва със сензорни системи, за да се изследва трафикът на натоварени пътни артерии.

"Випуск 2021" има шанса и привилегията да участва в изграждането на 20 нови лаборатории в Центъра по компетентност на Техническия университет – филиал Пловдив. Продължава доставката и инсталирането на лабораторното оборудване за тях", коментира проф. д-р Въльо Николов, директор на ТУ-София, филиал Пловдив.

     
Източник: ТУ – София, филиал Пловдив

Ключови думи: ТУ – София   филиал Пловдив   машинно зрение   автоматизация   роботика   сензорни системи  

Област: Автоматизация  

Robotics-Bulgaria.com

Подобни статии

Atics

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ АВТОМАТИЗАЦИЯТА на специализирания портал Automation-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Последно от Обучения/Семинари
Robotics-Bulgaria.com
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  Фирмена публикацияПродуктови офертиБизнесВидео на седмицатаТехнологииПредстоящоСъбитиятаОбществени поръчки/ТърговеПроектиОбяви за работа
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...