Automation Bulgaria  
Ехнатон
Ехнатон

Институтът GATE обяви стипендии в областта на изкуствения интелект и извличането на информация

Институтът "Големи данни в полза на интелигентно общество" (GATE) към СУ "Св. Климент Охридски" обявява две стипендии, финансирани от DeepMind – британската компания, известна с научните си изследвания и иновации в областта на изкуствения интелект. Те са за студенти от женски пол или в неравностойно положение, които имат желание да придобият магистърска степен по програмите "Изкуствен интелект" и "Извличане на информация и откриване на знания" във Факултета по математика и информатика (ФМИ) на Софийския университет.

Стойността на финансовата помощ възлиза на приблизително 21 573 евро за цялата образователна програма. Тя покрива таксите за обучение и разходите за живот, изплащани на вноски по време на обучението. Освен това, в рамките на инициативата, стипендиантите ще получават и редовни покани за събития, организирани от DeepMind, субсидия за присъствие на международна изследователска конференция, както и за закупуване на основно оборудване за работа. Студентите ще разполагат с индивидуални ментори от DeepMind и GATE.

Основната цел на партньорството между Софийския университет, GATE и DeepMind е да демонстрира високата стойност за обществото, която носи насърчаването на студентите към научна кариера в стратегическите области на големите данни и изкуствения интелект.

Крайният срок за кандидатстване е 15 октомври т. г. Повече информация може да откриете тук.

     
Източник: ФМИ; Снимка: Dreamstime

Ключови думи: ФМИ   GATE   DeepMind   СУ "Св. Климент Охридски"   изкуствен интелект  

Област: Автоматизация  

ГЕМАМЕКС
Подобни статии
Atics
Ротек
ПАКС Сълюшънс  ADS TEC

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ АВТОМАТИЗАЦИЯТА на специализирания портал Automation-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Мехатроникс
Последно от Обучения/Семинари

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2024 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  Фирмена публикацияПродуктови офертиБизнесВидео на седмицатаТехнологииОбществени поръчки/ТърговеСъбитиятаПроектиТехнически статииЕ-книгиКариери
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...