Automation Bulgaria  
Ехнатон
Ехнатон

Последната писта на летище Варна с нова светотехническа система

31.01.2012   |   Проекти
 
Организирани са тестови полети за проверка на новоизграденото летателно поле и светотехническата система на пистата за излитане и кацане на летище Варна.
Мащабният проект на Фрапорт Туин Стар Еърпорт Мениджмънт за рехабилитация на пистата, в който компанията инвестира близо 40 милиона лева, стартира през есента на миналата година.
Напълно завършени са строителните работи, а осъществяването на тестовите полети е следващият етап от процеса на сертифициране и въвеждане в експлоатация на новото поле, като дейностите се извършват съгласно предварително заложения график.
Тестовите полети трябва да помогнат в проверката и калибрирането на новата светотехническа система, инсталирана на пистата за излитане и кацане, както и да асистират при инспекцията на съоръженията за въздушна навигация, подход и кацане. След тримесечна денонощна работа на строителните екипи, по цялата дължина на пистата на летище Варна са изградени и нова дренажна система и маркировка, и е положено средно 30 см асфалтово покритие.
По време на тестовите полети се проверява и експлоатационната годност на аеронавигационното оборудване на пистата на летище Варна.
Поредицата полети с обща продължителност около 12 летателни часа се извършва със самолет тип „Фалкон 2000”, който е оборудван с необходимата апаратура за облитане на аеронавигационни съоръжения.
Въз основа на резултатите от направените тестове, Главна дирекция „Гражданска въздухоплавателна администрация” издава сертификат за експлоатационна годност на летището във връзка с направената рехабилитация на пистата.
     
Източник: fraport-bulgaria.com; снимка: Ройтерс

Ключови думи: светотехническа система   дренажна система   калибриране  

Област: бизнес  

SAT
Robotics-Bulgaria.com
Atics
Делта Инструмент

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ АВТОМАТИЗАЦИЯТА на специализирания портал Automation-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Rotec
Бибус България

Последно от Проекти

Robotics-Bulgaria.com
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  Фирмена публикацияПродуктови офертиЕкспертноБизнесОбществени поръчки/ТърговеТехнологииПредстоящо
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...