Automation Bulgaria  
Ехнатон
Ехнатон

Близо 400 изложители ще демонстрират тенденциите при сензорните и измервателните технологии в Нюрнберг

04.06.2024   |   Начало»Новини
Редактор
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова Редактор
Пепа Петрунова

От 11 до 13 юни в баварския град Нюрнберг под мотото "Добре дошли в диалога на иновациите" ще се проведе тазгодишното издание на водещото световно изложение за сензори и измервателна техника SENSOR+TEST.

 

В тридневното събитие, организирано ежегодно от немската панаирна компания AMA Service, ще се включат близо 400 изложители от Германия и света. На своите щандове утвърдени компании и иновативни стартъпи от сектора ще демонстрират последните тенденции при сензорните и измервателните технологии пред посетители от цялото земно кълбо.

 

"Очакваме повече изложители в сравнение с миналата година въпреки напрегнатата икономическа обстановка. Това е ясен показател, че нашата платформа е стабилна и привлекателна за индустрията. Множеството вълнуващи акценти в рамките на събитието допълнително ще подсилят неговата атрактивност", коментира Елена Шулц, управляващ директор на AMA Service.

 

Нови решения на предизвикателствата при калибрирането

 

Богатата съпътстваща програма на събитието за първи път тази година включва специално обособена зона, посветена на новостите в калибрирането. Във фокус на сцената "Calibration Area" в Зала 2 на конгресния център в Нюрнберг изложителите ще представят новаторски дигитални концепции, разработени с цел преодоляване на традиционни предизвикателства при калибрирането на сензори и измервателни уреди.

 

В комбинация с отворен технологичен форум за последните достижения при технологиите в този сегмент, експозицията ще осигури цялостна и интерактивна платформа за "диалог на иновациите" между производители, дитрибутори, интегратори, доставчици на услуги за калибриране и потребители.

 

 

Нови кариерни възможности

 

За втори път програмата на SENSOR+TEST следващата седмица ще предложи на посетителите специална зона, посветена на кариерните възможности в сектора, под надслов "Job Lounge". В нея ще се представят множество местни и световни университети, институти и организации в областта на метрологията, измервателните и сензорните технологии и автоматизацията.

 

На щандовете си те ще посрещнат студенти и млади специалисти с желание да се реализират професионално в тази динамично развиваща се област на технологиите, а организаторите споделят, че за втора поредна година ще влязат в ролята на активни медиатори в процеса.

 

Съпътстващата програма – буквално "в крак" с интересите на гостите

 

Друг акцент в рамките на трите изложбени дни е широкообхватната лекционна и конферентна програма със свободен достъп в Зала 1, която ще прави и обзор на най-интересните иновации от павилионите на изложителите чрез специален дигитален канал. За онези, които нямат възможност да присъстват на презентациите, семинарите и работилниците лично, програмата ще бъде излъчвана на живо и онлайн.

 

"За нас е важно да предоставим на всичките ни гости достъп до цялата информационна платформа на изложението, наред с иновациите, решенията, презентациите и контактите на компаниите, които участват. Хиляди потребители вече използват тази услуга, за да открият подходящия продукт или доставчик", допълва Елена Шулц.

 

Специализиран конгрес за новостите в телеметрията

 

Основна събирателна точка за експертите от сектора и за посетителите на изложбения форум от цял свят ще бъде и тазгодишното издание на Европейската конференция за измервателни технологии и телеметрия ETTC 2024, която ще тече в Зала 2 по време на трите дни на събитието.

 

В нея специалисти от сектора ще дискутират най-актуалните тенденции и иновации при телеуправлението, измервателните прибори и обработката на данни.

 

Организаторите подчертават, че така участниците във форума ще придобият реална представа за ключовата роля на телеметрията за технологичното развитие на цялата съвременна индустрия – от автомобилостроенето и авиокосмическия сектор до биомедицинските приложения и безпилотната авиация. В центъра на вниманието ще бъдат най-авангардните решения при IoT платформите, големите обеми данни, безжичната свързаност и т. н., обобщават от AMA Service.

 

     
Източник: AMA Service

Ключови думи: Сензори   измервателна техника   измервателни технологии   IoT   Big Data   телеметрия   телеуправление   калибриране  

Област: Автоматизация  

ГЕМАМЕКС
Подобни статии
Atics
Ротек
ПАКС Сълюшънс  ADS TEC

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ АВТОМАТИЗАЦИЯТА на специализирания портал Automation-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Мехатроникс
Последно от Новини

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2024 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  Фирмена публикацияПродуктови офертиБизнесВидео на седмицатаТехнологииОбществени поръчки/ТърговеСъбитиятаПроектиТехнически статииЕ-книгиКариери
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...