Automation Bulgaria  
Ехнатон
Ехнатон

SPM Instrument пусна ново поколение безжични сензори за измерване на вибрации Airius II

Шведскaта фирма SPM Instrument, създател на технологии и производител на системи за вибрационен мониторинг, обяви пазарния дебют на нова серия безжични сензори за измерване на вибрации Airius II, наследник на утвърдената линия Airius, която стартира през 2019 г.

"Новите версии на сензорите имат множество подобрения в дизайна и техническите характеристики. Те се отличават с по-висока надеждност и увеличени възможности за анализ на вибрациите в сравнение с първото поколение", поясняват от българското подразделение на компанията.

Какви са новостите?

Моделите Airius II се характеризират с по-висока резолюция и разширен честотен обхват (10 - 1000 Hz или 2 - 5000 Hz), както и с усъвършенствани алгоритми за по-ниска консумация. Сензорите, които се предлагат във вариант и с външно захранване, сега могат да работят в непрекъсваем режим на комуникация със сървъра, което позволява тригерирани измервания, допълва производителят.

Сред предимствата на подобрената продуктова гама са:

  • оптимизираният дизайн на корпуса и бутоните;
  • по-доброто уплътнение;
  • улесненото първоначално конфигуриране.

Възможностите за управление на сензорите посредством приложението SPM Connect и софтуерната платформа Condmaster Ruby, както и функциите за трансфер на данни чрез REST API и OPC UA, правят серията Airius II отличен избор за реализирането на IIoT решения в интелигентни фабрики.

Приложения

"Потенциалните приложения на Airius II, които са със степен на защита IP69, са съоръжения на открито и закрито, отдалечени и труднодостъпни локации, както и тежки индустриални среди, без необходимост от допълнителна защита. Автоматизираният мониторинг на вибрациите (едновременно по 3 оси) и температурата при широк набор от машини и типове оборудване в индустрията позволява получаване на ранни предизвестия за повреди в лагерите и други механични и електрически проблеми в машините", коментират от СПМ Инструмент България.

Сензорите Airius са част от екосистемата продукти и технологии за вибрационен мониторинг на шведската компания и могат да бъдат конфигурирани и управлявани в същата софтуерна среда като останалите решения на SPM Instrument в този сегмент. Лесната инсталация и настройка правят възможно бързото им внедряване, а сред ключовите ползи от избора им е и бързата възвръщаемост на инвестицията, подчертават от фирмата.

     
Източник: СПМ Инструмент

Ключови думи: СПМ Инструмент   SPM Instrument   Airius II   безжични сензори   сензори за вибрации   вибрационен мониторинг  

Област: Автоматизация  

Robotics-Bulgaria.com
Подобни статии
Atics

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ АВТОМАТИЗАЦИЯТА на специализирания портал Automation-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Последно от Технологии
Robotics-Bulgaria.com

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2023 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  Фирмена публикацияПродуктови офертиПазарБизнесВидео на седмицатаТехнологииОбяви за работаПредстоящоРеализацииОбществени поръчки/ТърговеПроектиСъбитията
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...