Automation Bulgaria  
Ехнатон
Ехнатон

EnOcean Alliance създаде програмен език за комуникация между безжични energy harvesting решения от различни производители

03.12.2013   |   Технологии
 

EnOcean Alliance представи новия език за програмиране Generic Profiles, който ще позволява на различни безжични energy harvesting решения да комуникират помежду си. Той ще даде възможност на производителите да разработват по-бързо и лесно нови, оперативно съвместими EnOcean базирани решения, например голямо разнообразие от мултифункционални безжични сензори. Generic Profiles определя граматическите правила за всички опции за кодиране на данни при радио комуникация с ултраниска консумация на енергия и при energy harvesting технологията.

Благодарение на споделения език за програмиране един и същ продукт може да бъде използван за различни приложения. По този начин Generic Profiles предлага стандартизирана пътека за бъдещи приложения. Членовете на EnOcean Alliance могат да свалят пълната версия на езика от портала на организацията.

Безжичната еnergy harvesting технология от EnOcean използва енергия от околната среда за захранване на сензори и задействащи устройства, без нужда от батерии и допълнителна поддръжка. Това прави EnOcean базираните решения особено привлекателни за производителите на системи за автоматизация на търговски обекти, промишлени приложения или приложения тип “машина-към-машина”, както и на системи за интелигентни домове.

     
Източник: EnOcean Alliance

Ключови думи: EnOcean Alliance   energy harvesting   безжични комуникации   безжични сензори   интелигентни домове  

Област: Технологии  

SAT
Robotics-Bulgaria.com

Подобни статии

Atics
IEC FOOD&Drinks
Делта Инструмент

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ АВТОМАТИЗАЦИЯТА на специализирания портал Automation-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Rotec
Бибус България

Последно от Технологии

Robotics-Bulgaria.com
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  Фирмена публикацияПродуктови офертиЕкспертноБизнесВидео на седмицатаТехнологииПредстоящоОбществени поръчки/Търгове
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...