Automation Bulgaria  
Ехнатон
Ехнатон

ТУ-София откри търг за доставка на мобилен робот с GPS навигация

Технически университет-София обяви обществена поръчка за доставка и пускане в експлоатация на Мобилен робот с GPS навигация за нуждите на Център за компетентност "Интелигентни мехатронни, eко- и енергоспестяващи системи и технологии", финансиран чрез Оперативна програма "Наука и образование за интелигентен растеж" 2014-2020.

Роботът ще бъде използван, за да послужи като платформа за провеждане на научни изследвания върху автономното управление на автомобили. На негова основа ще се разработват и тестват алгоритми и програми за генериране на масиви от данни, съставяне на карти за навигация, машинно обучение, изкуствен интелект, както и други съвременни концепции, касаещи автономното управление на автомобили. Роботът трябва да представлява разширяема и мощна платформа, подходяща за академични изследвания и да дава възможност за използване на няколко програмни среди. Трябва да има отворена архитектура и да предоставя възможност за допълнително оборудване с различни видове сензори, камери, енкодери и разширяеми от потребителя входове и изходи (I/O). Мобилният робот да бъде предвиден за движение на открити терени с изградена пътна инфраструктура. Доставеното оборудване трябва да бъде ново, неупотребявано, в оригинални фабрични опаковки.

Прогнозната стойност на поръчката е 75 000лв. без ДДС.
Крайният срок за подаване на документи е 8 май т. г.

Повече информация и техническа спецификация ще намерите тук.

     
Източник: ТУ-София; снимка: Dreamstime

Ключови думи: ТУ-София   мобилен робот   автономно шофиране  

ГЕМАМЕКС
Подобни статии
Atics
ПАКС Сълюшънс  ADS TEC

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ АВТОМАТИЗАЦИЯТА на специализирания портал Automation-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Мехатроникс
Последно от Обществени поръчки/Търгове

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2023 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  Фирмена публикацияПродуктови офертиБизнесВидео на седмицатаТехнологииКариериПредстоящоРеализацииОбществени поръчки/ТърговеПроектиТехнически статииСъбитията
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...