Automation Bulgaria  
Ехнатон
Ехнатон

Rockwell Automation представи контролери за двигатели за директен монтаж на машина

19.11.2019   |   Технологии
 

Rockwell Automation обяви излизането на пазара на новата серия контролери за разпределено управление на електродвигатели Allen-Bradley ArmorStart ST с интегрирани функции за безопасност. Контролерите (с регулиране на честотата или за плавен пуск) могат да бъдат инсталирани директно на машината като алтернатива на монтажа в контролен шкаф и са подходящи както за стандартни, така и за тежки промишлени приложения.

ArmorStart ST е първата серия мрежово свързани контролери за двигатели с функции за безопасност, които позволяват директен монтаж. Те са проектирани за мощности до 7,5 kW, лесна интеграция с логическите контролери Allen-Bradley ControlLogix/CompactLogix и могат да бъдат програмирани посредством софтуера Studio 5000.

Новата серия от Rockwell Automation включва модели с максимална степен за безопасност PLe/SIL3 и Cat 4. Моторните контролери ArmorStart ST разполагат с вградена "safe torque-off" функция, която прекъсва подаването на ротационна мощност към двигателя, а не към задвижването. Това повишава безопасността за оператора на оборудването, позволява по-бързо стартиране и намалява износването от повтарящи се "старт-стоп" цикли.

Фамилията продукти ArmorStart ST с IP67 рейтинг на прахо- и влагозащитеност е предназначена за приложения в хранително-вкусовата и автомобилната промишленост, включително транспортиране и обработка на материали, при които минимизирането на прекъсванията е от критично значение. Контролерите за електродвигатели от новата серия не се нуждаят от допълнителни защитни средства при директния им монтаж на машините, което, от своя страна, допринася за по-ниски разходи за проектиране, инсталация и въвеждане в експлоатация.
 

     
Източник: Ротек

Ключови думи: Ротек   Rockwell Automation   ArmorStart ST   контролери за двигатели  

SAT
Robotics-Bulgaria.com

Подобни статии

Atics
Делта Инструмент

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ АВТОМАТИЗАЦИЯТА на специализирания портал Automation-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Rotec
Бибус България

Последно от Технологии

Robotics-Bulgaria.com
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  Фирмена публикацияПродуктови офертиЕкспертноБизнесТехнологииПредстоящоОбществени поръчки/Търгове
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...