Automation Bulgaria  
Ехнатон
Ехнатон

Rockwell Automation обяви нов модул с изкуствен интелект

31.05.2019   |   Технологии
 

Rockwell Automation представи новия модул FactoryTalk Analytics LogixAI, който използва изкуствен интелект за засичане на производствени аномалии и известяване на работниците с цел осигуряване на възможност за анализ или намеса спрямо нуждите.

"FactoryTalk Analytics LogixAI прави прогнозния анализ по-достъпен, което подпомага служителите за вземането на по-добри решения. Модулът проучва конкретното приложение на ControlLogix и информира операторите и техниците, когато нещата се изменят по неочакван начин. Това дава възможност за предотвратяване на проблеми с качеството на продукцията и защита на непрекъснатостта на процесите", подчертава Джонатан Уайс, продуктов мениджър в Rockwell Automation.

Модулът например може да подпомогне операторите в откриване на отклонения в експлоатационните параметри на оборудване като бъркалки, които биха могли да повлияят на качеството на продукцията или да доведат до престой. Може да се използва и като виртуален сензор. Вместо работниците да отчитат например влажността на опакован хранителен продукт, модулът може да анализира променливи от активи по линията като дюзи, изсушители и горелки, за да прогнозира измерване виртуално.

След това служителите могат да бъдат информирани за проблеми посредством конфигуриране на аларми на HMI или табло за управление. В бъдеще функциите на модула ще подпомогнат фокусирането върху разрешаването на проблеми или автоматизирането на процесната оптимизация.

Модулът FactoryTalk Analytics LogixAI е най-новото допълнение към портфолиото FactoryTalk Analytics на Rockwell Automation. Гамата включва FactoryTalk Analytics за устройства, който проучва структурата на системата за автоматизация и известява операторите за проблеми с отделните устройства. Модулът LogixAI надгражда това като проучва приложението на системата за автоматизация с цел идентифициране на аномалии в цялостното й функциониране. Двата продукта могат да работят поотделно, но в бъдещи итерации всеки от тях би подпомогнал другия.

     
Източник: Ротек

Ключови думи: Ротек   Rockwell Automation   изкуствен интелект   FactoryTalk Analytics   LogixAI  

SAT
Robotics-Bulgaria.com

Подобни статии

Atics
IEC FOOD&Drinks
Делта Инструмент

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ АВТОМАТИЗАЦИЯТА на специализирания портал Automation-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Rotec
Бибус България

Последно от Технологии

Robotics-Bulgaria.com
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  Фирмена публикацияПродуктови офертиЕкспертноБизнесВидео на седмицатаТехнологииПредстоящоОбществени поръчки/Търгове
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...