Automation Bulgaria  
Ехнатон
Ехнатон

Rockwell Automation обяви нов модул с изкуствен интелект

Rockwell Automation представи новия модул FactoryTalk Analytics LogixAI, който използва изкуствен интелект за засичане на производствени аномалии и известяване на работниците с цел осигуряване на възможност за анализ или намеса спрямо нуждите.

"FactoryTalk Analytics LogixAI прави прогнозния анализ по-достъпен, което подпомага служителите за вземането на по-добри решения. Модулът проучва конкретното приложение на ControlLogix и информира операторите и техниците, когато нещата се изменят по неочакван начин. Това дава възможност за предотвратяване на проблеми с качеството на продукцията и защита на непрекъснатостта на процесите", подчертава Джонатан Уайс, продуктов мениджър в Rockwell Automation.

Модулът например може да подпомогне операторите в откриване на отклонения в експлоатационните параметри на оборудване като бъркалки, които биха могли да повлияят на качеството на продукцията или да доведат до престой. Може да се използва и като виртуален сензор. Вместо работниците да отчитат например влажността на опакован хранителен продукт, модулът може да анализира променливи от активи по линията като дюзи, изсушители и горелки, за да прогнозира измерване виртуално.

След това служителите могат да бъдат информирани за проблеми посредством конфигуриране на аларми на HMI или табло за управление. В бъдеще функциите на модула ще подпомогнат фокусирането върху разрешаването на проблеми или автоматизирането на процесната оптимизация.

Модулът FactoryTalk Analytics LogixAI е най-новото допълнение към портфолиото FactoryTalk Analytics на Rockwell Automation. Гамата включва FactoryTalk Analytics за устройства, който проучва структурата на системата за автоматизация и известява операторите за проблеми с отделните устройства. Модулът LogixAI надгражда това като проучва приложението на системата за автоматизация с цел идентифициране на аномалии в цялостното й функциониране. Двата продукта могат да работят поотделно, но в бъдещи итерации всеки от тях би подпомогнал другия.

     
Източник: Ротек

Ключови думи: Ротек   Rockwell Automation   изкуствен интелект   FactoryTalk Analytics   LogixAI  

ГЕМАМЕКС
Маштех 2023
Подобни статии
Atics
ПАКС Сълюшънс STRATUS
ПАКС Сълюшънс  ADS TEC

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ АВТОМАТИЗАЦИЯТА на специализирания портал Automation-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Industrial Tech Forum 2023
Последно от Технологии
Маштех 2023

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2023 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  Фирмена публикацияПродуктови офертиПазарБизнесВидео на седмицатаТехнологииКариериПредстоящоРеализацииОбществени поръчки/ТърговеПроектиТехнически статииСъбитията
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...