Automation Bulgaria  
Ехнатон
Ехнатон

Rockwell Automation представи продукти с функции за сигурност на Hannover Messe

15.04.2019   |   Технологии
 

Rockwell Automation демонстрира нови продукти за предотвратяване на атаки върху индустриалната сигурност по време на тазгодишното издание на Hannover Messe, което се проведе между 1 и 5 април.

"Като водеща компания по отношение на фокус върху комбинирането на индустриална автоматизация с дигитални технологии, сме уникално позиционирани да допринесем за елиминиране на пропуските в сигурността в свързаните предприятия. Новите ни продукти с вградени функции за сигурност предоставят най-добрата защита на трафик на ниво управление. Това дава на потребителите увереността, че системите им са непокътнати и комуникацията между устройствата им е защитена от самото начало", коментира Меган Самфърд, директор продуктова сигурност в Rockwell Automation.

Комуникационният модул Allen-Bradley ControlLogix EtherNet/IP е сред първите индустриални устройства, използващи CIP Security протокол от ODVA. Протоколът гарантира, че в индустриалните дейности са свързани само оторизирани устройства. Той подпомага и предотвратяването на чужда намеса в комуникацията между тези устройства. CIP Security е първият протокол за индустриална автоматизация, поддържащ защита на транспортния слой (TLS) – най-утвърденият засега стандарт за сигурност.

Обновеният контролер Allen-Bradley ControlLogix 5580 е първият в света, сертифициран като съответстващ на най-строгия стандарт за сигурност на системите за управление – IEC 62443-4-2. Стандартът дефинира техническите изисквания за сигурност на компонентите на системите за индустриална автоматизация и управление. Сертификатът надгражда този от 2018 г. на Rockwell Automation Security Development Lifecycle (SDL) по IEC 62443-4-1.

     
Източник: Ротек

Ключови думи: Ротек   Rockwell Automation   Allen-Bradley   ControlLogix   Hannover Messe  

SAT
Robotics-Bulgaria.com

Подобни статии

Atics
Делта Инструмент

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ АВТОМАТИЗАЦИЯТА на специализирания портал Automation-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Rotec
Бибус България

Последно от Технологии

Robotics-Bulgaria.com
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  Фирмена публикацияПродуктови офертиЕкспертноВидео на седмицатаБизнесОбществени поръчки/ТърговеТехнологииПредстоящо
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...