Automation Bulgaria  
Ехнатон
Ехнатон

Rockwell Automation и Schlumberger създават съвместно предприятие за автоматизация на нефтения сектор

19.03.2019   |   Бизнес
 

Rockwell Automation и Schlumberger обявиха сключването на споразумение за създаване на съвместното предприятие Sensia, което ще бъде първият доставчик на изцяло интегрирани дигитални решения за автоматизация в нефтения и газовия сектор. Очаква се предприятието да започне да обслужва клиенти през лятото на тази година.

Sensia ще предлага от интелигентни системи до решения за управление на жизнения цикъл, подпомагайки клиентите в повишаването на ефективността чрез измервания и автоматизация, основаваща се на данни.

"Операторите на находища се стремят да увеличат максимално стойността на инвестициите си чрез скъсяване на времето между сондиране и производство, оптимизиране на добива от конвенционални и неконвенционални находища и удължаване на експлоатационния им живот. Понастоящем няма един-единствен доставчик, който да предлага решения "от край до край" и технологична платформа, насочени към тези предизвикателства. Sensia ще бъде уникално позиционирана по отношение на свързването на различни активи и редуцирането на ръчните процеси с помощта на сигурни решения с възможност за надграждане, които са интегрирани в една технологична платформа", подчерта Блейк Морет, главен изпълнителен директор на Rockwell Automation.

"Това съвместно предприятие е следващата стъпка от визията ни да предлагаме на нашите клиенти интелигентни, свързани устройства с широки възможности за диагностика, съчетана с измерване, автоматизация и анализ, които ще подобрят процесите, ще улеснят вземането на решения и ще намалят разходите при експлоатация на находищата", коментира изпълнителният директор на Schlumberger Паал Кибсгаард.

Съгласно условията на споразумението Sensia ще бъде независимо дружество, 53% от което ще са собственост на Rockwell Automation, а 47% - на Schlumberger. Очаква се съвместното предприятие да генерира годишни приходи в размер на 400 млн. щатски долара. Броят на служителите в Sensia ще бъде около 1000, а компанията ще обслужва клиенти в над 80 държави. Централният офис на предприятието ще е в Хюстън, Тексас, а позицията на главен изпълнителен директор ще заеме Алън Ренткъм, който понастоящем е директор на направление "Глобални технологии – системи и решения" в Rockwell Automation.

     
Източник: Ротек

Ключови думи: Ротек   Rockwell Automation   Schlumberger   Sensia  

SAT
Robotics-Bulgaria.com

Подобни статии

Atics
IEC FOOD&Drinks
Делта Инструмент

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ АВТОМАТИЗАЦИЯТА на специализирания портал Automation-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Rotec
Бибус България

Последно от Бизнес

Robotics-Bulgaria.com
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  Фирмена публикацияПродуктови офертиЕкспертноБизнесВидео на седмицатаТехнологииПредстоящоОбществени поръчки/ТърговеПроекти
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...