Automation Bulgaria  
Ехнатон
Ехнатон

Datalogic въведе нова фамилия предпазни завеси и бариери

26.06.2018   |   Технологии
 
Datalogic въведе нова фамилия предпазни завеси и бариери SG4 FIELDBUS от категория 4 по БДС/ЕN954-1(EN61946-1), съобщиха от фирма Перун, дистрибутор на компанията в България. Новата фамилия включва завеси за защита на пръсти с разрешаваща способност 14мм и защита на длани с разрешаваща способност 30мм.
 
"Височината на защитната зона и на двата модела е от 150мм до 1800мм със стъпка от 150мм. Третият модел e предназначен за защита на опасни участъци около машините и включва 4 модела бариери с 2,3 и 4 лъча и височина на защитната зона съответно 600,800,900 и 1200мм. На приемникa на всяко устройство има по два съединителя М12-4 за връзка с POWERLINK магистралата и по два ротационни превключвателя за избор на адрес в мрежата (от 1 до 256). Посредством допълнителните контролери за безопасност SL и SLX за стандартните модели (индекс В) се реализират функциите ръчен/автоматичен рестарт, контрол на периферните устройства (EDM), временно (Muting) или  постоянно изключване защитната зона (Override). Последните функции се реализират при преминаване на материали през зоната", поясниха от Перун.
 
Перун допълниха, че за моделите с разширени функции (индекс А) допълнително е възможно реализирането на временно или постоянно изключване на лъчи от защитната зона, частично или динамично временно изключване на защитната зона, създаване  на участъци за предупредителна сигнализация, измерване.
 
Основните области на приложение на SG4 FIELDBUS са автоматичните и полуавтоматични машини и линии, промишлени роботи, пакетиращи, пълначни и етикиращи машини, отрезни машини, преси и металообработващи машини, палетизатори и депалетизатори.
     
Източник: Перун

Ключови думи: Перун   Datalogic   Fieldbus   предпазни завеси и бариери  

SAT
Robotics-Bulgaria.com

Подобни статии

Atics
Делта Инструмент

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ АВТОМАТИЗАЦИЯТА на специализирания портал Automation-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Rotec
Бибус България

Последно от Технологии

Robotics-Bulgaria.com
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  Фирмена публикацияПродуктови офертиЕкспертноВидео на седмицатаБизнесОбществени поръчки/ТърговеТехнологииПредстоящо
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...