Automation Bulgaria  
Ехнатон
Ехнатон

Перун взе участие в традиционния семинар на Optris в Берлин

21.06.2016   |   Начало»Събитията
Редактор
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова Редактор
Пепа Петрунова
Фирма Перун за пореден път взе участие в ежегодния семинар, посветен на новите модели инфрачервени термометри и термографски камери на германския производител Optris. Семинарът се проведе в Берлин от 15 до 17 юни т. г. в присъствието на над 90 специалисти от цял свят.
 
Доктор Улрих Клайниц, изпълнителен директор на Optris, подчерта, че благодарение на висококачествените си продукти, на авангардните технически разработки и на бързото реагиране на потребностите на пазара, фирмата регистрира всяка година стабилен 15-16% ръст в производството на прибори за безконтактно измерване на температури в промишлеността.
 
В рамките на форума бяха представени термографски камери, специално предназначени за металургичната и леярската промишленост, високотемпературната обработка на метали и контрол на температурата на заварки: PI-1M с разделителна способност 764х480 px при спектрален диапазон 0,85-1 μm, използвана за температури в диапазона от 450 до 1800 ºС; PI-05M с разделителна способност 764х480 px при спектрален диапазон 0,52 μm, използвана за температури в диапазона от 1000 до 2000 ºС.
 
Инфрачервените термометри Optris CTvideo-1M/2М също са предназначени за металургията и металообработването. Те осигуряват точково измерване от разстояние до 5 m на температури на метали в диапазона от 400 до 2000 ºC. Тези термометри имат видеоизход, позволяващ да се наблюдава участъкът, в който се извършва измерването.
 
Специално за стъкларската промишленост са разработени термографските камери PI 450G7 и PI 640G7 със спектър 7,9 μm и разделителна способност съответно от 104х480 и 120х800 px.
 
За производството на пластмаси, пластмасови изделия и фолиа новост представляват и термометрите Optris CT P3 и Optris CT P7 със спектри съответно 3,43 и 7,95 μm.
 
За всички модели термографски камери от серията PI е разработен нов миниатюрен индустриален компютър NetBoxV2 с размери само 113х57х47 mm. Той има четириядрен процесор Intel E3845 с работна честота 1,91 GHz, 16 GB SSD (+ външна SDHC/XC памет с обем 2TB/32GB) и 2 GB RAM и може да се използва с всички модели термографски камери от серията PI. Според производителите голямо предимство е и наличието на програмен и хардуерен watchdog таймер.
     
Източник: Перун

Ключови думи: Перун   Perun   Optris   термографски камери   инфрачервени термометри   индустриални компютри  

ГЕМАМЕКС
Подобни статии
Atics
Ротек
ПАКС Сълюшънс  ADS TEC

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ АВТОМАТИЗАЦИЯТА на специализирания портал Automation-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Мехатроникс
Последно от Събитията

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2024 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  Фирмена публикацияПродуктови офертиКариериБизнесВидео на седмицатаТехнологииОбществени поръчки/ТърговеСъбитиятаПроектиТехнически статииЕ-книги
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...