Automation Bulgaria  
Ехнатон
Ехнатон

Microsonic представи най-малкия цилиндричен ултразвуков сензор - 22.04.2014

22.04.2014   |   Начало»Технологии
 

Microsonic представи новия малогабаритен ултразвуков сензор NANO, който е най-малкият цилиндричен ултразвуков сензор на пазара с диаметър 12 мм и обща дължина само 55 мм, съобщиха от фирма Перун, представител на Microsonic у нас.

Сензорът е подходящ за използване в машини, при които мястото за монтаж е ограничено, както и за замяна на фотоелектрични, индуктивни и капацитивни сензори за преминаване, тъй като регистрира обектите независимо от цвят, материал, осветеност.

"Сред големите предимства на този малък сензор са тясна диаграма на излъчване, което е много важно за прецизна детекция, работният диапазон (150 и 250 мм), разделителната способност от 0,069 мм и повтаряемост ±0,15%, лесното програмиране, широкият работен температурен диапазон от -25 до +70 ºС, както и точността от ± 1% от измервателния обхват (повечето фирми въобще избягват да определят този параметър)", обясняват от Перун.

Новият сензор на Microsonic е с аналогов изход 4-20 мА или 0-10 V и транзисторен изход PNP-OK.

     
Източник: Перун

Ключови думи: Перун   Microsonic   NANO   наносензори   малогабаритни сензори   ултразвукови сензори   цилиндрични сензори  

Област: Технолгии  

SAT
Robotics-Bulgaria.com

Подобни статии

Atics
Делта Инструмент

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ АВТОМАТИЗАЦИЯТА на специализирания портал Automation-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Rotec
Бибус България

Последно от Технологии

Robotics-Bulgaria.com
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  Фирмена публикацияПродуктови офертиЕкспертноБизнесВидео на седмицатаТехнологииПредстоящоСъбитиятаОбществени поръчки/ТърговеПроектиОбяви за работа
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...