Automation Bulgaria  
Ехнатон
Ехнатон

Нов серводвигател от Rockwell Automation подобрява производителността на машиностроителни приложения

Rockwell Automation представи новата серия серводвигатели Allen‑Bradley Kinetix VPC, която помага на производителите от машиностроителния сектор да управляват машините при по-високи скорости и по-висок въртящ момент, като значително подобряват производителността.
 
"Серводвигателят Kinetix VPC осигурява висок непрекъснат въртящ момент при високи скорости за дълги периоди от време. Неговите постоянни магнити дават възможност за отслабване на магнитното поле, което намалява електромагнитното съпротивление, така че машината може да носи товари непрекъснато и много над скоростите на двигателя. Това позволява на производителите да поддържат свързващи линии и навиващи устройства, работещи с висока скорост и постоянна мощност", обясни Дейвид Раяла, продуктов мениджър в Rockwell Automation.
 
Kinetix VPC спомага и за намаляване на времето за престой на машината по няколко начина. Той използва по-големи и по-здрави лагери, за да удължи живота на лагера до 60%. Опцията за единичен захранващ кабел помага да се намали времето за инсталиране, настройка и поддръжка в сравнение с двукабелните задвижвания. В допълнение, вентилаторът има възможност за бърза смяна на място, което позволява допълнително да се увеличе времето на работа на машината.
 
Новата серия серводвигатели отговаря или надхвърля класа за енергийна ефективност IE4, което може да спести разходи за електроенергия в сравнение с използването на двигател с IE3 или по-нисък клас. Когато се използва със сервозадвижването Kinetix 5700, серводвигателят Kinetix VPC може да помогне на производителите да използват по-малко ток, отколкото с по-големи, по-енергийно интензивни решения за двигатели и задвижвания.
 
На този етап серводвигателят Kinetix VPC е проектиран за използване единствено със сервозадвижването Kinetix 5700. Rockwell Automation планира да тества функционалността и с други устройства в бъдеще.
 
Като част от платформата Integrated Architecture на Rockwell Automation, серводвигателят Kinetix VPC и сервозадвижванието Kinetix 5700 са програмирани с помощта на развойната среда Rockwell Software Studio 5000. Този интегриран подход за проектиране може да спомогне за ускоряване на машинното внедряване и намаляване на вероятността от ръчни грешки.
     
Източник: Rockwell Automation

Ключови думи: Rockwell Automation   Kinetix VPC   серводвигател  

ГЕМАМЕКС
Маштех 2023
Подобни статии
Atics
ПАКС Сълюшънс STRATUS
ПАКС Сълюшънс  ADS TEC

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ АВТОМАТИЗАЦИЯТА на специализирания портал Automation-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Industrial Tech Forum 2023
Последно от Технологии
Маштех 2023

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2023 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  Фирмена публикацияПродуктови офертиПазарБизнесВидео на седмицатаТехнологииКариериПредстоящоРеализацииОбществени поръчки/ТърговеПроектиТехнически статииСъбитията
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...