Automation Bulgaria  
Ехнатон
Ехнатон

Rockwell Automation улеснява процеса на проектиране със Studio 5000

20.12.2016   |   Технологии
 
Rockwell Software добави нови функционалности към софтуерния пакет за програмиране Studio 5000, които да улеснят и ускорят процеса на проектиране на системи за автоматизация. Към развойната среда са добавени съвместимост с инженерни приложения, предварително създадени програми за кодиране, както и нови функции за повишаване на сигурността.
 
Приложението Studio 5000 Architect вече може свободно да обменя данни с инженерни софтуери като EPLAN и AutoCAD. С помощта на двупосочния пренос на данни се подобрява времето за започване на проект, тъй като се премахва нуждата от ръчно въвеждане на контролните данни.
 
"Подобрената интеграция с ECAD инструменти може да спести часове от процеса на проектиране и извършване на промени в системата. В същото време се намалява и риска от грешки, което дава на потребителите по-голяма свобода при използването на инженерингови инструменти по свой избор", обясни Анди Стъмп, бизнес мениджър в Rockwell Automation.
 
Rockwell Automation добавя и предварително създадени инструменти за кодиране към Studio 5000 Application Code Manager. Инженерите ще могат да използват тези приложения, вместо да пишат собствен персонализиран код, за да спестят време. В същото време това ще улесни и стандартизирането на самите системи.
 
За повишена сигурност, към Studio 5000 Logix Designer софтуера за програмиране и настройка на фамилията контролери Allen-Bradley Logix5000 е добавена възможност за защита на съдържанието чрез лицензиране. Производителите ще могат да ограничават достъпа до изходния код и привилегиите за разглеждане и редактиране. Така ще се намалят и случаите на дублиращ се код в неоторизирани машини.
 
Към Studio 5000 View Designer са добавени нови графични възможности, предназначени да опростят настройката на графичните терминали Allen-Bradley PanelView 5500, така че потребителите да създават свои собствени графики, които лесно да конфигурират. Приложението вече поддържа и няколко различни езика на графичния интерфейс.
 
Софтуерният пакет Studio 5000 има и ново приложение за виртуално проектиране – Studio 5000 Logix Emulate. С него инженерите ще могат да одобряват, тестват и оптимизират програмен код независимо от хардуера. Възможно е и свързването с други системи за симулация и обучение, което позволява пресъздаването на цялостни процеси, както и извършването на обучения в напълно безопасна виртуална среда.
     
Източник: Rockwell Automation

Ключови думи: Rockwell Automation   Studio 5000   EPLAN   AutoCAD   Logix Emulate  

SAT
Robotics-Bulgaria.com

Подобни статии

Atics
Делта Инструмент

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ АВТОМАТИЗАЦИЯТА на специализирания портал Automation-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Rotec
Бибус България

Последно от Технологии

Robotics-Bulgaria.com
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  Фирмена публикацияПродуктови офертиЕкспертноБизнесВидео на седмицатаТехнологииПредстоящоСъбитиятаОбществени поръчки/ТърговеПроектиОбяви за работа
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...