Automation Bulgaria  
Ехнатон
Ехнатон

Rockwell Automation си сътрудничи със Cisco за повишаване на сигурността на индустриалния IoT

16.05.2016   |   Технологии
 
Cisco и Rockwell Automation си сътрудничат за разработката на технология за задълбочено проучване на пакетите от данни (deep-packet-inspection, DPI), предназначена за индустриални приложения за сигурност.
 
Когато производствено приложение, прилагащо технологията DPI, се използва между индустриалните и клетъчните зони в интегрирана заводска етернет архитектура (Converged Plantwide Ethernet, CPwE), то може да инструктира защитната стена да откаже зареждане на фърмуер в контролерите. Това предпазва от намеса във фърмуера и помага за защитата на целостта на операциите. Само оторизиран потребител ще бъде в състояние да извършва зареждането.
 
"Сигурността на производството продължава да бъде основен проблем за производителите и промишлените оператори, когато те изграждат свързано предприятие. DPI технологията съчетава нашата несравнима експертиза в областта на автоматизацията и управлението на информацията с тази на Cisco, лидер в IT сигурността, за да се повиши сигурността за нови и съществуващи системи за управление на производството", заяви Юрген Вайнхофер, вицепрезидент по общата архитектура и технологии в Rockwell Automation.
 
"С това допълнение за сигурност към нашето съвместно портфолио и архитектури можем да помогнем за премахването на "физическото изолиране" или "сигурността чрез неизвестност", които водят до фалшивата увереност за безопасност и сигурност. Ние можем да проследим всички мрежови връзки в реално време и да реагираме, когато възникнат проблеми. Това е поредният случай, в който най-добрите в IT сектора и най-добрите в производството се събират за решаване на реална потребност", каза Дъг Белин, ръководител глобални индустрии в Cisco.
 
Благодарение на стратегическия съюз между Rockwell Automation и Cisco производителите ще могат да се възползват от споделяне на доказано добри практики за сигурност от IT пространство към производството в предприятията и индустриалната среда. DPI технологията ще бъде въведена на пазара на индустриалните мрежови устройства от Rockwell Automation и Cisco през 2016 г.
     
Източник: Rockwell Automation

Ключови думи: Rockwell Automation   Cisco   IIoT   DPI   CPwE   индустриална сигурност   индустриален интернет   IT сигурност  

SAT
Robotics-Bulgaria.com

Подобни статии

Atics
IEC FOOD&Drinks
Делта Инструмент

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ АВТОМАТИЗАЦИЯТА на специализирания портал Automation-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Rotec
Бибус България

Последно от Технологии

Robotics-Bulgaria.com
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  Фирмена публикацияПродуктови офертиЕкспертноБизнесВидео на седмицатаТехнологииПредстоящоОбществени поръчки/Търгове
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...