Automation Bulgaria  
Ехнатон
Ехнатон

Lapp ще представи нови продуктови гами на Hannover Messe

12.04.2016   |   Технологии
 
Lapp ще покаже няколко гами нови продукти, устойчиви на високи температури и механични натоварвания, по време на Хановерския панаир, който ще се проведе от 25 до 29 април т. г., съобщиха от ВиВ Изоматик, представител на Lapp в България. Сред акцентите ще бъдат нови кабели Ölflex Heat и уплътнители Skindicht и Skintop, както и конекторите Epic Ultra.
 
Ölflex Heat 650 SC допълва гамата едножилни кабели на Lapp, като дава възможност за непрекъсната работа при по-висока околна температура – до 650°C, за разлика от предишните кабели, издържащи само до 400°C. Благодарение на никеловия едножилен проводник и стъкловлакнестата изолация кабелът е предназначен за употреба в обекти като електроцентрали, доменни пещи, при двигателите, а също и в отоплителни системи и кухненски блокове. 
 
Ölflex Heat 180 SiF A е със силиконова изолация и, освен че отговаря на американския стандарт UL по отношение на температурата (до 150°C) и напрежението (до 1000 V), не съдържа халогенни елементи. Едножилният кабел се предлага в различни цветове, за да бъде окабеляването по-прегледно, което е особено важно в шкафовете за управление.
 
Ölflex Heat 125 MC/C MC е универсален кабел, издържащ до +125°C. Той има обвивка от полимер с омрежена структура, формирана при облъчване с високоенергийни електрони. Тази обвивка подобрява устойчивостта срещу огън и увеличава границата на температурна стабилност до 125°C, за което е издаден сертификат от Germanischer Lloyd. Пластмасата не съдържа халогенни елементи и прави кабела особено подходящ за полагане в места, където има много хора, както в производството, така и в обществените сгради. Той се предлага в две разновидности: неекраниран (Ölflex Heat 125 MC) или екраниран (Ölflex Heat 125 C MC). 
 
Кабелната втулка Skindicht Mini FKM се отличава с висока температурна устойчивост и възможност за непрекъсната работа при температури до 200°C. Това е възможно благодарение на корпуса от месинг и на уплътненията от термоустойчивия FKM (флуоровъглероден еластомер). Skindicht Mini FKM е подходяща за тънки кабели с диаметър от 2,0 до 5,5 мм, каквито се ползват за подвеждане на измервателни сигнали – например при свързване на датчици.
 
Skintop Multi е ново попълнение към фамилията от практични уплътнителни плочи, през които се вкарват кабели в шкафовете за управление, използвани в системите за автоматизация. Както и сходните с нея Skintop Cube и Skintop Cube Multi, плочата дава възможност за подвеждане и свързване на множество кабели. Но докато Skintop Cube представлява рамка, в която отделните кабелни позиции могат да разменят местата си и поради това осигурява голяма гъвкавост при подреждането на кабелите, новата Skintop Multi има по-компактна конструкция и дава възможност за пестене на пространство при монтажа. Тази уплътнителна плоча може да се използва за подвеждането на до 22 кръгли кабела с диаметри в широки граници, а също и на AS-I интерфейсни кабели, като всички те се промушват през мембрани от еластичен гел. Гелът дава възможност на системата да поеме монтирането на кабели с най-разнообразни размери, осигурява висока степен на защита и облекчава механичните натоварвания върху целия сноп кабели, така че всеки от тях да стои надеждно и трайно на мястото си.
 
Skintop Grip се предлага в различни размери, от M16x1,5 до M32x1,5. Този месингов кабелен салник е с двойно седло, което снижава механичното натоварване десет пъти спрямо обичайното. Предвиден е за ползване предимно за машини и елементи от системи, при които има движение, като педални превключватели и управляващи модули с бутони.
 
Новият Epic Ultra H-A 3 е малък, но надежден правоъгълен конектор. Корпусите на новата серия са никелирани за защита от корозия, а за оптималната защита от електромагнитни смущения са екранирани отвсякъде, т.е. на 360 градуса. Подходящи са за ползване в шкафове за управление, където техниката е разположена нагъсто.
 
Тези и други иновативни решения от Lapp ще бъдат показани от компанията в зала 11, щанд C03 на Hannover Messe.
     
Източник: ВиВ Изоматик

Ключови думи: ВиВ Изоматик   ViV Isomatic   Lapp   Lapp Kabel   Hannover Messe   Skintop Multi   Ölflex Heat   Skindicht Mini   Epic Ultra  

SAT
Robotics-Bulgaria.com

Подобни статии

Atics
Делта Инструмент

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ АВТОМАТИЗАЦИЯТА на специализирания портал Automation-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Rotec
Бибус България

Последно от Технологии

Robotics-Bulgaria.com
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  Фирмена публикацияПродуктови офертиЕкспертноБизнесВидео на седмицатаТехнологииПредстоящоСъбитиятаОбществени поръчки/ТърговеПроектиОбяви за работа
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...