Automation Bulgaria  
Ехнатон
Ехнатон

ВиВ Изоматик презентира новости за Industry 4.0 от Phoenix Contact

22.05.2018   |   Събития
 
На 17 май т. г. в София се проведе третият заключителен семинар на ВиВ Изоматик от серията събития в страната, на които фирмата представи новостите за 2018 г. от своите партньори Phoenix Contact и Lapp. Акцент по време на събитието бяха актуалните решения в сферата на цифровизацията от Phoenix Contact, които компанията демонстрира в тазгодишното издание на водещото международно изложение за индустриални технологии Hannover Messe през април.
 
"Phoenix Contact все повече се превръща в компания, която предлага компоненти и решения за автоматизация. В момента сме в началото на нова технологична революция, на Индустрия 4.0. В непрекъснато променящия се свят тенденцията е към дигитализация на процесите, повишаване на кооперативността и връзката между човека и машината. Голяма част от продуктите, които Phoenix Contact представя тази година, са подчинени именно на тази идея", заяви Марин Шишков, продуктов мениджър във ВиВ Изоматик, който бе лектор на презентацията, посветена на иновациите от немския производител.
 
В продължение на мотото от 2017 г. "Решения за бъдещата цифрова индустрия", през настоящата година новостите в портфолиото на Phoenix Contact в сферата на индустриалната автоматизация са обединени под надслов "Вашият партньор по пътя към дигитализацията". "Напълно в стила на Industry 4.0 Phoenix Contact предлага конфигуратор за клеми, който позволява генериране на напълно персонализиран продукт. Конфигураторът беше сред водещите акценти на Хановерския панаир и вече е наличен за използване", добави Марин Шишков.
 
Той обърна внимание и на особеностите на захранванията от серията Quint Power, които съчетават мощност и компактни размери. "Quint Power са интелигентни захранвания от четвърто поколение, разработени за Industry 4.0 приложения. Сред предимствата им са функцията за превантивен мониторинг и наличието на NFC чип, който дава възможност за конфигуриране офлайн", подчерта Шишков и направи демонстрация на захранванията на живо, която включваше и симулация на работата им при късо съединение.
 
По време на презентацията си той представи и новия софтуер за електротехническо проектиране PROJECT Complete. "PROJECT Complete заменя платформата CLIP Project. Новата версия се отличава с множество предимства, включително поддръжка на широка гама процеси, възможности за интуитивна работа, перфектна интеграция с CAE-платформи за компютърно-асистирано проектиране, както и опция за поръчки в реално време. PROJECT Complete се предлага напълно безплатно в единна версия, обединяваща функционалността на пакетите Advanced и Professional. Проектите, създавани с двете програми, са напълно съвместими, което улеснява прехода между платформите. CLIP Project ще бъде поддържан до края на 2018 г.", поясни продуктовият мениджър на ВиВ Изоматик.
 
Семинарът запозна гостите и с новото поколение контролери PLC Next, част от водещите акценти в участието на Phoenix Contact на Хановерския панаир тази година. Контролерите са достъпни с отворена платформа за проектиране с възможност за използване на различни езици за проектиране под формата на модули. Паралелно с контролерите се предлага и облачна среда, която позволява създаването на общо приложение от голям брой проектанти и инженери. "Това е революционна крачка в индустриалната автоматизация, защото обръща начина, по който се гледа на проектирането и програмирането на индустриалните комплекси за управление", обобщи в заключение Марин Шишков.
     
Източник: TLL Media

Ключови думи: ВиВ Изоматик   Phoenix Cоntact   Hannover Messe   Industry 4.0   PROJECT Complete   PLC Next  

SAT
Robotics-Bulgaria.com

Подобни статии

Atics

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ АВТОМАТИЗАЦИЯТА на специализирания портал Automation-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Rotec
Бибус България
Arrow Electronics

Последно от Събития

Robotics-Bulgaria.com
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване

© Copyright 2010 - 2021 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  ЕкспертноВидео на седмицатаПродуктови офертиФирмена публикацияБизнесОбществени поръчки/ТърговеТехнологииПредстоящо
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...