Automation Bulgaria  
Ехнатон
Ехнатон

Phoenix Contact представи платформата за софтуерни решения PLCnext Store на SPS IPC Drives

29.11.2018   |   Начало»Бизнес
Редактор
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова Редактор
Пепа Петрунова

Phoenix Contact проведе традиционната си пресконференция в рамките на специализираното изложение в областта на автоматизацията SPS IPC Drives, което се състоя между 27 и 29 ноември т. г. в Нюрнберг. Акцент бе представянето на новата платформа PLCnext Store, която дава възможност на всички разработчици и участници в пазара да предлагат собствени софтуерни решения и да закупуват съществуващи такива.

"Всеки, който е разработил например решение за помпени станции, осветителни системи или автономи транспортни средства, ще може да генерира приходи много по-бързо като продаде продукта си през PLCnext Store. Също така, търсещите решения и доставчиците ще могат много по-бързо да открият необходимите им продукти", подчерта по време на пресконференцията Улрих Лайдекер, президент на бизнес направление "Индустриален мениджмънт и автоматизация" във Phoenix Contact.

В рамките на събитието той направи и преглед на финансовите резултати на компанията за тази година и очерта плановете за бъдещо развитие. Според прогнозите, до края на годината приходите от продажби ще надвишат 2,3 млрд. евро. Ръстът в Европа (без да се включва Германия) възлиза на 16%. С почти 30-процентен дял от глобалните продажби Германия остава най-важният пазар за Phoenix Contact, като за този пазар се очаква годишният ръст да е между 7 и 8%.

Основно направление в инвестиционната програма на компанията е непрекъснатото разширяване на машинния парк и производствените мощности, което допринася за дигитализацията и внедряването на концепцията Индустрия 4.0. Инвестициите за 2018 г. в нови технологии – от колаборативни роботи до автономни транспортни системи – възлизат на над 200 млн. евро.

Лайдекер обърна специално внимание и на насроченото за 31 декември т. г. придобиване на SKS Kontakttechnik и Pulsotronic от SKS Gruppe, което ще е най-мащабното в историята на Phoenix Contact и ще повиши технологичния и производствения капацитет на компанията.
 

     
Източник: ВиВ Изоматик

Ключови думи: ВиВ Изоматик   Phoenix Contact   PLCnext Store   SPS IPC Drives  

ГЕМАМЕКС
Подобни статии
Atics
ПАКС Сълюшънс  ADS TEC

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ АВТОМАТИЗАЦИЯТА на специализирания портал Automation-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Мехатроникс
Последно от Бизнес

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2023 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  Фирмена публикацияПродуктови офертиБизнесВидео на седмицатаТехнологииКариериПредстоящоРеализацииОбществени поръчки/ТърговеПроектиТехнически статииСъбитията
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...