Automation Bulgaria  
Ехнатон
Ехнатон

Siemens ще представи нови интелигентни и енергийно ефективни сградни технологи на Light+Building 2016

Siemens ще демонстрира нови интелигентни и енергийно ефективни технологи за сгради по време на изложението Light+Building, което се провежда от 13 до 18 март т. г. във Франкфурт, Германия 
 
Под мотото "Направете сградата си по-приятна за живеене" компанията ще представи продукти, решения и системи в две области: сградна автоматизация при "умните" сгради, както и при преноса и управление на енергия, и решения за все по-децентрализирани енергийни системи. На своя щанд, разположен на площ от 1100 кв. м, Siemens ще демонстрира как двете области могат да се свържат посредством дигитализацията и автоматизацията.
 
По време на изложението Siemens ще представи нова версия на своята платформа за сградна автоматизация Desigo CC, която помага за дигитализацията на сградите и инфраструктурата. Платформата обединява ОВК управление, стаен контрол, осветление и управление на щори, засичане на нарушители, пожарна безопасност и системи за контрол на достъпа, както и защитни устройства за електрически инсталации. Новата версия на Desigo CC предлага по-интуитивен дисплей и интерфейси за Simatic S7, както и приложение за мобилно управление през смартфон или таблет.
 
На Light+Building Siemens ще представи и подобрената си система за стаен контрол, която оптимизира всички стайни функции. Нови компактни модулни контролери предлагат ефективни приложения от клас А, лесна работа и гъвкава интеграция на осветлението и щорите. Всички компоненти могат да бъдат интегрирани в Desigo CC.
 
В рамките на своето участие компанията ще представи разширеното си портфолио от консултантски услуги в областта на енергийната ефективност на сгради, включително нови предложения в помощ на потребителите за енергийно планиране и стратегия, търговия с емисии и оптимизация на мрежовите такси. В допълнение, Siemens осигурява консултиране за различни енергийни одити и сградни сертификации.
 
Siemens ще демонстрира връзката на своите прекъсвачи 3VA с платформата Desigo CC. Те предпазват кабелите, електрическите консуматори и оборудването от повреди и отчитат данни за електричеството, напрежението и др. Стандартните системни протоколи като Modbus RTU могат да пренасят данни директно към системата за сградно управление за допълнителен анализ и задаване на задачи по сградния мениджмънт.
 
На Light+Building компанията ще представи специални концепции за защита на електрически инсталации. Те имат за цел да гарантират безопасността и функционалността на електрозахранването, като същевременно създават предпоставки за ефективно функциониране на сградата. Концепцията включва оценка на потенциалните рискове и планиране на ефективни мерки за противодействие. Целта е да се сведе до минимум всякакъв риск чрез подходящото използване на интероперативни смарт компоненти и надеждно да се покрият 3 основни области: защита на хората, защита на съоръженията и предотвратяване на пожари.
 
Част от концепцията е и устройството 5SM6 за откриване на дъгово късо съединение. Според компанията това е първото такова изделие на европейския пазар, способно да открива серийни дъгови къси съединения, които са едни от най-честите причинители на пожари. 
 
Гостите на щанда на Siemens ще могат да се запознаят още със софтуер за планиране, техническа документация, детайлни инженерни данни, както и с възможностите за експертно консултиране и поддръжка.
     
Източник: Siemens

Ключови думи: Siemens   Сименс   Light+Building   Desigo CC   3VA   5SM6   сградна автоматизация   сградно управление  

ГЕМАМЕКС
Подобни статии
Atics
Ротек
ПАКС Сълюшънс  ADS TEC

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ АВТОМАТИЗАЦИЯТА на специализирания портал Automation-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Мехатроникс
Последно от Технологии

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2023 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  Фирмена публикацияПродуктови офертиБизнесВидео на седмицатаТехнологииКариериПредстоящоРеализацииОбществени поръчки/ТърговеПроектиТехнически статииСъбитията
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...