Automation Bulgaria  
Ехнатон
Ехнатон

Siemens изгражда цифрова подстанция с IoT приложения за Glitre Energi Nett в Норвегия

01.10.2019   |   Начало»Бизнес
Редактор
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова Редактор
Пепа Петрунова

Siemens ще изгради цифрова подстанция в рамките на пилотен проект за Интернет на нещата (IoT) в електроенергийните мрежи, осъществяван заедно с норвежкия електроразпределителен оператор Glitre Energi Nett.

Техническото решение отговаря на най-строгите изисквания за киберсигурност, като позволява автентификация от край до край и криптиране въз основа на сертификати. Това ще помогне за по-нататъшно увеличаване на надеждността, оптимизиране на ефективността и подобряване на сигурността на електроенергийните мрежи.

Доставката на Siemens обхваща система за визуализация Sicam SCC, контролери Sicam A8000 и устройства за защита и управление Siprotec 5. В допълнение безжични минисензори ще събират данни за температурата на критични компоненти в подстанцията.

Системата за автоматизация на подстанции използва стандартен комуникационен протокол IEC 61850 заедно с OPC UA PubSub комуникация, за да се свърже към IoT приложението на Siprotec, работещо на MindSphere. Siemens също така ще отговаря за интегрирането на решението, както и за инсталирането и пускането му в експлоатация.

     
Източник: Siemens

Ключови думи: Siemens   Сименс   Glitre Energi Nett   Sicam SCC   Sicam A8000   Siprotec 5   MindSphere  

ГЕМАМЕКС
Подобни статии
Atics
ПАКС Сълюшънс  ADS TEC

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ АВТОМАТИЗАЦИЯТА на специализирания портал Automation-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Мехатроникс
Последно от Бизнес

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2023 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  Фирмена публикацияПродуктови офертиБизнесВидео на седмицатаТехнологииКариериПредстоящоРеализацииОбществени поръчки/ТърговеПроектиТехнически статииСъбитията
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...