Automation Bulgaria  
Ехнатон
Ехнатон

Siemens представи нови контролери за системи с променлив дебит на въздуха

17.11.2015   |   Технологии
 
Siemens разшири гамата си от изпълнителни механизми OpenAir с четири нови модела компактни комуникационни контролера и ново устройство за параметризиране, подходящи за системи с променлив дебит на въздуха (VAV - Variable Air Volume), съобщиха от направление Сградни технологии на компанията. 
 
С добавянето на новите модели гамата от изпълнителни механизми OpenAir става съвместима с комуникационните протоколи KNX, BACnet и Modbus. Според производителите благодарение на използваните принципи на измерване на диференциалното налягане и специален алгоритъм за управление, регулаторите работят бързо и с висока точност. Сред предимствата на четирите нови модела са и лесното параметризиране и високото ниво на гъвкавост. 
 
Контролерите предлагат възможност за монтаж на комуникационна шина, което елиминира необходимостта от използване на отнемащото значително по-дълго време окабеляване от точка до точка. Допълнително улеснение са и номерираните и цветно кодирани кабели, както и маркираните свързващи накрайници за тръби под налягане.
 
Новият модулен контролер превръща всяко стандартно 3-позиционно задвижващо устройство от гамата OpenAir в подходящо за използване във VAV система. Комбинацията от модулен регулатор и задвижващо устройство от гамата OpenAir е подходящо решение за приложения, изискващи осигуряване на високо ниво на безопасност, както и за такива, в които са налични големи зони с вентилационни решетки.
 
Новото устройство за дистанционно параметризиране AST20 е съвместимо с всички VAV регулатори от гамата OpenAir. То разполага с вградена защита срещу прах и водни пръски (IP54).
     
Източник: Сименс, Сградни технологии

Ключови думи: Siemens   Сименс   OpenAir   контролери   системи с променлив дебит на въздуха   VAV регулатори  

SAT
Robotics-Bulgaria.com

Подобни статии

Atics
Делта Инструмент

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ АВТОМАТИЗАЦИЯТА на специализирания портал Automation-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Rotec
Бибус България

Последно от Технологии

Robotics-Bulgaria.com
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  Фирмена публикацияПродуктови офертиЕкспертноБизнесВидео на седмицатаТехнологииПредстоящоСъбитиятаОбществени поръчки/ТърговеПроектиОбяви за работа
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...