Automation Bulgaria  
Ехнатон
Ехнатон

Rockwell Automation се присъедини към инициатива за разширяване на обхвата на OPC UA

05.02.2019   |   Бизнес
 

Rockwell Automation подкрепи инициативата на OPC Foundation за разширяване обхвата на протокола OPC UA до индустриалните комуникации на ниво полеви устройства.

В рамките на инициативата са сформирани няколко работни групи, чиято цел е да позволят използването на независимата от доставчика оперативна съвместимост на OPC UA и при полевите устройства. В допълнение, ще бъдат адресирани случаи на приложение, които понастоящем не са в обхвата за EtherNet/IP. Инициативата може също да опрости други случаи на приложение, особено в среди с комуникация контролер-контролер от различни доставчици и за вертикалната интеграция на полеви устройства.

"Rockwell Automation винаги е подкрепяла разработването и използването на отворени стандарти. Разширяването на обхвата на OPC UA протокола до производствената зона може да спомогне за опростяване на разработката на системи и ускоряване на прехода към свързаното предприятие", коментира Пол Брукс, мениджър бизнес развитие в Rockwell Automation.

Като първи автор на EtherNet/IP спецификациите, Rockwell Automation разбира, че потребителите на EtherNet/IP могат да виждат рискове по отношение на съвместимостта в технология, разработена за различна екосистема. Компанията планира да ограничи тези рискове както чрез продължаващото усъвършенстване на EtherNet/IP, така и чрез намеренията си относно OPC UA протокола, допълват от Rockwell Automation.

     
Източник: Ротек

Ключови думи: Ротек   Rockwell Automation   OPC UA   OPC Foundation  

SAT
Robotics-Bulgaria.com

Подобни статии

Atics
IEC FOOD&Drinks
Делта Инструмент

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ АВТОМАТИЗАЦИЯТА на специализирания портал Automation-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Rotec
Бибус България

Последно от Бизнес

Robotics-Bulgaria.com
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  Фирмена публикацияПродуктови офертиЕкспертноБизнесВидео на седмицатаТехнологииПредстоящоОбществени поръчки/ТърговеПроекти
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...