Automation Bulgaria  
Ехнатон
Ехнатон

Роботи KUKA реконструират бароковата фасада на Градския дворец в Берлин

29.09.2015   |   Lifestyle
 
Роботи KUKA помагат в реконструкцията на фасадата на Градският дворец в Берлин, построен през XV в. Те извършат предварителното смилане на пясъчника, а каменоделци и скулптори изпълнят детайлната работа по вече обработените сурови части. Целта е до 2018 г. да се възстанови предишният вид на северната и южната фасада с помощта на близо 8000 т пясъчник.
 
По време на Втората световна война на сградата в източната част на Берлин са нанесени тежки щети, а през 1950 г. е тя е разрушена. В момента се възстановява в оригиналния си вид от италианския архитект Франко Стела. За реконструкцията на външните стени са необходими модели на всички скулптурни фасадни елементи в реален размер, както и голямо количество висококачествен пясъчник за изграждането на близо 2400 куб. м зидария - рамки на прозорци, корнизи и колони и около 600 скулптури. 
 
В тръжната процедура за проекта фирма Bamberger Natursteinwerk Hermann Graser е избрана за работата върху дворните фасади по северната и южната страна на сградата и портали I и V, които осигуряват достъп до вътрешния двор. Както партньор на KUKA компанията въвежда в експлоатация първия робот за каменна зидария в Германия през 2008 г. Днес три робота модел KR 500 L480 MT, оборудвани с контролер KUKA KR C4, работят по проекта за реконструкция на Градския дворец в Берлин заедно с 25 каменоделци и скулптори.
     
Източник: KUKA

Ключови думи: KUKA   роботи   Bamberger Natursteinwerk Hermann Graser  

SAT
Robotics-Bulgaria.com

Подобни статии

Atics
IEC FOOD&Drinks
Делта Инструмент

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ АВТОМАТИЗАЦИЯТА на специализирания портал Automation-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Rotec
Бибус България

Последно от Lifestyle

Robotics-Bulgaria.com
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  Фирмена публикацияПродуктови офертиЕкспертноБизнесВидео на седмицатаТехнологииПредстоящоОбществени поръчки/Търгове
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...