Automation Bulgaria  
Ехнатон
Ехнатон

Rockwell Automation разширява обхвата на поддържаните устройства в софтуера FactoryTalk AssetCentre

Rockwell Automation добави нова функция за включване на устройства към своя софтуер за управление на оборудване за автоматизацията FactoryTalk AssetCentre v6.0, съобщиха от фирма Ротек, официален дистрибутор на компанията у нас. Специалистите по системна интеграция вече могат да разработват допълнителни модули (plug-ins) за многократно използване, чрез които софтуерът да може да се свързва с устройства на други производители, неподдържани в оригиналната версия. За производствените предприятия, установяването и поддържането на такава свързаност разширява възможностите за наблюдение, запаметяване на състоянието и възстановяване на критични елементи от техните системи за автоматизация.

Софтуерът FactoryTalk AssetCentre е средство за управление на оборудването, което позволява на производителите и специалистите по КИПиА в предприятията да управляват централно контролерите и другите средства за автоматизация. Той архивира конфигурацията на устройствата по график, проследява измененията и осигурява изходната точка за по-бързо възобновяване на работа след събития, довели до непредвиден престой. Архивираните конфигурации на устройствата могат да бъдат съхранени и използвани като „златно копие“ (еталонна конфигурация), което дава възможност на потребителите да посочат точно какво и как би трябвало да работи в техните средства за автоматизация и да направят сравнение с това, какво и как реално работи.

“Софтуерът FactoryTalk AssetCentre вече осигурява широк достъп до оборудването в рамките на цялата система за автоматизация,” споделя Мохит Сингхай, ръководител направление готова продукция в Rockwell Automation. “Освен това, що се отнася до даден допълнителен модул (plug-in), дефинициите, създадени за едно устройство, могат да се ползват и за други устройства или дори за други автоматизирани производствени системи. Това ускорява изграждането и пускането в екплоатация.”

Софтуерът архивира също и действията и направените изменения. Това позволява на специалистите по КИПиА или на техниците да прегледат всички извършени промени и така да могат по-лесно да открият къде е корена на даден проблем – така например, когато в микропрограмата се направи временна корекция, за да продължи да върви поточната линия, а това после доведе до неочаквани проблеми при следващи производствени операции. Редовните сравнителни отчети могат да дадат информация на специалистите за всякакви несъответствия, които може да са се появили във времето между последно запаметената конфигурация на дадено устройство и нейните текущи параметри.

     
Източник: Ротек

Ключови думи: Rockwell Automation   Ротек   FactoryTalk AssetCentre  

Robotics-Bulgaria.com
Подобни статии
Atics

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ АВТОМАТИЗАЦИЯТА на специализирания портал Automation-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Последно от Технологии
Robotics-Bulgaria.com

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2023 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  Фирмена публикацияПродуктови офертиПазарБизнесВидео на седмицатаТехнологииОбяви за работаПредстоящоРеализацииОбществени поръчки/ТърговеПроектиСъбитията
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...