Automation Bulgaria  
Ехнатон
Ехнатон

350 компании вече са част от EnOcean Alliance - 14.01.2014

14.01.2014   |   Начало»Събитията
 

С присъединяването на фирма LIXIL в края на 2013 г. членовете на EnOcean Alliance вече наброяват 350, съобщават от организацията. Алиансът постоянно се разширява, като само за последните няколко месеца част от него станаха Helvar, Hubbell, NEC, VIMAR и Toshiba. В момента той обединява компании от 37 държави на пет континента.

"Нарастващият интерес от страна на водещи фирми към EnOcean е показател за увеличаването на популярността в глобален мащаб на безжичната energy harvesting технология, използвана в системи за сградна автоматизация и интелигентни домове, както и в потребителски електроуреди", обясняват от организацията.

Над 1200 продукта и решения са създадени на базата на energy harvesting стандарта, който елиминира нуждата от батерии и поддръжка при безжичните устройства. Такива инсталации вече са част от стотици хиляди сградни проекти по целия свят.

“Развитието на energy harvesting подхода в безжичните решения за жилищни и промишлени приложения преодолява ограниченията, свързани с конвенционалното захранване чрез батерии. Хората по целия свят вече оценяват уникалното предимство на тази енергонезависима технология и потенциала й да реши много от предизвикателствата на ежедневието”, заяви Греъм Maртин, председател на EnOcean Alliance.

Технологията energy harvesting е създадена да захранва устройства като сензори, превключватели и отоплителни вентили чрез събиране на енергия от околната среда (движение, светлина и температурни разлики) и преобразуването й в електричество.

     
Източник: EnOcean Alliance

Ключови думи: EnOcean   energy harvesting   бежични стандарти   сградна автоматизация   интелигентни домове  

Област: Събития  

Robotics-Bulgaria.com

Подобни статии

Atics

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ АВТОМАТИЗАЦИЯТА на специализирания портал Automation-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Последно от Събитията
Robotics-Bulgaria.com
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  Фирмена публикацияПродуктови офертиБизнесВидео на седмицатаТехнологииПредстоящоСъбитиятаОбществени поръчки/ТърговеПроектиОбяви за работа
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...