Automation Bulgaria  
Ехнатон
Ехнатон

Rockwell Automation придобива vMonitor

04.12.2013   |   Бизнес
 

Rockwell Automation обяви, че закупува vMonitor, глобален доставчик на безжични решения за нефтената и газовата промишленост, съобщиха от фирма Ротек, официален дистрибутор на компанията у нас. Сделката по придобиването се очаква да приключи в рамките на два месеца, като след това vMonitor ще стане част от сегмента „Control Products & Solutions” на Rockwell Automation.

„vMonitor е флагман на редица инициативи за осъществяване на проекта Digital Oilfield и пионер в изпълнението на отдалечени операции по целия свят. Компанията осигурява иновативни решения за мониторинг и контрол на сондажни отвори и напорни тръбопроводи, които съчетават най-модерните безжични уреди и комуникации със софтуер за визуализация, като позволяват на потребителите да вземат по-информирани решения за подобряване на производството.

vMonitor има най-голямата в света база от инсталирани безжични системи за мониторинг на сондажни отвори на естествени и изкуствено създадени сондажи с повече от 6000 обекта за големи петролни и газови компании по целия свят”, допълниха от Ротек.

"Висококачествените цифрови технологии и услуги на vMonitor, в комбинация с нашата богата гама от решения, засилват способността ни комплексно да изпълняваме проекти за нефтения и газов сектор. Възможностите на vMonitor ще ускорят разработването на подобни решения за дистанционен мониторинг в сферата на водоснабдяване и водопречистване, минната и други индустрии в световен мащаб", заяви Тери Геберт, вицепрезидент и генерален мениджър на Rockwell Automation Global Solutions.

"След придобиването, нашите клиенти ще могат да се възползват от глобалните възможности и решения на Rockwell Automation, както и от допълващите ги продуктови линии. Това ни гарантира възможността да осигуряваме безпроблемно съвместни интегрирани решения. Нашите служители ще се присъединят към иновативен, бързо разрастващ се технологичен екип, лидер в областта на нефтената и газовата промишленост в световен мащаб", коментира Рашид Сейф ал Суваиди, председател на vMonitor.

vMonitor има около 120 служители в офиси, разположени в Хюстън, Мумбай, Абу Даби и други локации в Близкия Изток. Компанията е специалист в областта на изцяло безжичните технологии, като предлага обширно портфолио от сензори и трансмитери за сондажни отвори, дистанционни терминали, гейтуей и модеми, както и системи и услуги за управление и мониторинг, предназначени за широк спектър от приложения в нефтени и газови сондажи, тръбопроводи, помпени станции, рафинерии и складове за горива.

     
Източник: Ротек; снимка: Rockwell Automation

Ключови думи: Ротек   Rockwell Automation   vMonitor   безжични технологии   нефт   газ   рафинерии  

Област: Бизнес  

SAT
Robotics-Bulgaria.com

Подобни статии

Atics
IEC FOOD&Drinks
Делта Инструмент

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ АВТОМАТИЗАЦИЯТА на специализирания портал Automation-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Rotec
Бибус България

Последно от Бизнес

Robotics-Bulgaria.com
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  Фирмена публикацияПродуктови офертиЕкспертноБизнесВидео на седмицатаТехнологииПредстоящоОбществени поръчки/ТърговеПроекти
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...