Automation Bulgaria  
Ехнатон
Ехнатон

Клиентите ни ценят като компетентни търговци и инженерингови партньори

23.07.2013   |   Начало»Експертно
Редактор
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова Редактор
Пепа Петрунова

В специално интервю за сп. Инженеринг ревю инж. Георги Генчев, президент на фирма Гемамекс представи новостите в продуктовото портфолио на компанията и визията си за развитие на роботиката в българското промишлено производство и пазара на компоненти за индустриална автоматизация.


Инж. Генчев, как оценявате пазара на компоненти за автоматизация през тази година в сравнение с предишните?
Трудно е да говоря глобално за пазара. Бих отговорил обаче така: много са фирмите, които работят добре, защото нашите клиенти нарастват постоянно. Лично съм доволен от факта, че те ни оценяват като компетентни търговци и инженерингови партньори. С годините изградихме взаимно доверие и това ни помага за лесното възприемане на новите продукти, които предлагаме.


Какво изразява мотото ви "Визия за индустриална автоматизация"?
Нашето мото  "Визия за индустриална автоматизация" е най-вече послание към всички, които работят на полето на индустриалната автоматизация. То казва: "Ние виждаме и познаваме нуждите на индустриалната автоматизация. Ние виждаме в зелено перспективите пред нея за ефективно и екологично развитие. Ние можем да отговорим на изискванията към нас за доставка на компоненти и устройства с най-високо качество от водещи световни производители защото знаем какво изисква нашата индустриална среда. Ние предоставяме най-доброто както за върхови разработки, така и за бюджетно ориентирани решения. Ние работим с най-добрите, защото имаме визия за бъдещето на нашия бранш.


Какви са новостите в продуктовото ви портфолио?
Новостите са много, защото представяме едни от най-марковите производители. Ако трябва да спомена продукти, това са: FQ2 цветна вижън камера на OMRON за визуална инспекция, нови сензорни терминали на ESA, нови сервосистеми от серията PRONET от ESTUN, нови PLC-та от OMRON, PLC-та, терминали и сервосистеми на INVT, моушън контролери и върховия клас сервомотори и серводрайвери SIGMA5 на YASKAWA и др.


Сред най-новите попълнения в портфолиото Ви са гамата честотни инвертори на INVT. Как се приемат те на българския пазар?
Инверторите на INVT са новост на българския пазар и се надяваме да се приемат добре. Притежават високо качество, широко разнообразие от класове за различни приложения, хармонизирани цени, лесни са за настройка и обслужване, доставките са бързи. Например много интересен клас са инверторите за средно напрежение 6 kV и се продават добре в Русия, където атмосферните условия са тежки за електронната техника.


Какви характеристики трябва да притежават честотните управления на бъдещето?
Ще Ви отговоря като търговец. Поръчайте YASKAWA или INVT. Те са от бъдещето.


Как оценявате потенциала за развитие на роботиката в българското промишлено производство?
Предполагам, че задавате този въпрос, защото имаме рoботи в нашето портфолио. Внедрявал съм български роботи в далечната 1986 г. Сега предлагаме YAMAHA, OMRON и като дистрибутори на YASKAWA нейните MOTOMAN.
За съжаление, в България засега търсенето е по-малко от предлагането. Виждам обаче добро бъдеще за роботи в българското производство. Те елиминират субективния фактор и работят 24 часа всеки ден, 7 дни в седмицата.


Кои тенденции ще са водещи според Вас в областта на индустриалната автоматизация през следващите години?
Техника, която работи по-бързо, по-точно и по-екологично, ще изисква кореспондиращата автоматика. Предимствен дял ще имат ниско материалоемки изделия с висока функционалност, висока надеждност и комуникативност в производствената среда. Например търсенето на АС и линейни сервозадвижвания ще расте стремглаво.
За да сме готови за това, създадохме нова фирма ГЕМАМЕКС МОУШЪН КО., която ще разработва този дял от пазара.

     
Източник: Инженеринг ревю; снимка: Гемамекс

Ключови думи: Гемамекс   Георги Генчев   автоматизация   инвертори   визуална инспекция   роботи  

Област: Експертно  

ГЕМАМЕКС
Подобни статии
Atics
ПАКС Сълюшънс  ADS TEC

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ АВТОМАТИЗАЦИЯТА на специализирания портал Automation-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Мехатроникс
Последно от Експертно

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2023 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  Фирмена публикацияПродуктови офертиБизнесВидео на седмицатаТехнологииКариериПредстоящоРеализацииОбществени поръчки/ТърговеПроектиТехнически статииСъбитията
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...