Automation Bulgaria  
Ехнатон
Ехнатон

Bosch Rexroth разработи най-големия робот в света

08.07.2013   |   Начало»Пазар
Редактор
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова Редактор
Пепа Петрунова

Bosch Rexroth разработи най-големия в света робот, предназначен за работа на всякакъв вид терени, съобщиха за Automation-Bulgaria.com от БР Техника, търговски представител на Bosch Rexroth у нас.

Иновативният робот, наречен „Богомолката”, бе представен на световната изложба за горско стопанство Elmia Wood 2013 в Швеция. Инженерите на Bosch Rexroth са конструирали робота в продължение на четири години, като за периода са били разработени нови компоненти, развити са нови идеи, натрупано е техническо и развойно ноу-хау. Роботът може да се използва във филмовата индустрия, за подводни изследвания, както и в много други екстремни приложения. Висок е 2.7 м и може да се управлява дистанционно или от пилотската му кабина. Движи се във всички посоки и върху най-сложните терени

“Богомолката” е идея на главния конструктор на Bosch Rexroth и управляващ директор на компанията Micromagic Systems - Мат Дентън, който отговаря за компютърното управление на машината и практически й дава функционалността и способността да се движи във всички посоки и върху най-сложните терени, паралелно с възможността да се снишава и издига по команда.

В течение на години съм участвал в създаването на много подобни, но по-малки роботи, например за приложение във филмовата индустрия или за частни колекционери. Докато в един момент не почувствах, че е настъпил моментът за творение, което е далеч по-мащабно и по-значимо”, спозеля Дентън.

Дентън уточнява, че и преди е конструирал роботи с изделия на Bosch Rexroth. Той споделя, че е впечатлен от способността за безпроблемен и „гладък” контрол, която предоставят вентилите на компанията. При създаването на „Богомолката”, конструкторът работи съвместно с Нигел Харт, мениджър сектор  Морски и офшорни техники на Bosch Rexroth, който не само определя модела на необходимите вентили - 4WREE6, но и дава насоки на Дентън относно хидравличното оразмеряване на изделието, съвети за постигане на високо ниво на безопасност и опции за намаляване на размера на резервоара и оптимизиране на системата за охлаждане.

Осемнадесет на брой вентили 4WREE6 на Bosch Rexroth осигуряват контрола върху функционирането на хидравличните цилиндри, с които се задвижват шестте крака на робота. Всеки крак е снабден с три независимо задвижвани с хидравлични цилиндри шарнира, чието действие се контролира на базата на данните от сензори, монтирани върху външната страна на всеки крак. В допълнение, роборът е оборудван с помпа Rexroth A10VO63DFR, която се грижи за осигуряване на хидравличната му мощност.

Още интересни факти за робота и видео може да видите тук.

     
Източник: БР Техника

Ключови думи: БР Техника   Bosch Rexroth   робот   вентили 4WREE6   хидравлични цилиндри  

Област: Реализации  

ГЕМАМЕКС
Подобни статии
Atics
Ротек
ПАКС Сълюшънс  ADS TEC

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ АВТОМАТИЗАЦИЯТА на специализирания портал Automation-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Мехатроникс
Маштех 2024
Последно от Пазар

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2024 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  Фирмена публикацияПродуктови офертиКариериБизнесВидео на седмицатаТехнологииОбществени поръчки/ТърговеСъбитиятаПроектиТехнически статииЕ-книги
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...