Automation Bulgaria  
Ехнатон
Ехнатон

Bosch Rexroth автоматизира производството на SMI

24.04.2013   |   Реализации
 

Bosch Rexroth автоматизира производството на термосифонни слънчеви колектори на италианската компания Sistemi Meccanici Industriali (SMI), съобщиха за Machinebuilding-Bulgaria.com от фирма БР Техника, официален търговски партньор на Bosch Rexroth у нас.

„Изискването на възложителя бе 13-те станции за обработка на компонентите да заемат не повече от 80 квадратни метра площ. Това наложи разработването на нова концепция за автоматизация от Rexroth, която включва няколко различни технологии и обхваща целия производствен цикъл от изтеглянето на металните листове до заварката на тръбите за колекторите”, поясниха от БР Техника.

Внедрените комбинирани системи съдържат електромеханични оси, пневматични задвижвания и вакуумни хващачи. Пневматичната система на Rexroth, използваща серийни Drive & Diagnostic Links (DDL), позволява да се контролира целия блок само с няколко входно - изходни модула. Използвани са и голям брой различни типове вентили и пневматични цилиндри, както и MKR модули за линейно движение, допълнени с призматични танкети и направляващи. "Ние особено ценим здравината на осите", подчертава мениджърът на SMI Серджо Кампеото. "Това е от решаващо значение за постигане на високата точност на позициониране, посочени в проекта".

„Процеса на дълбоко изтегляне е планиран от Fluidotecnica Impianti, оторизиран търговски партньор на Bosch Rexroth. Инженерите от дружеството са решили два проблема: чрез използването на винтова помпа се поддържат ниски нива на шума и с прецизно регулиране на клапана се предотвратяват пулсациите в нарастването на налягането.
Следствие автоматизацията на производството, SMI използва само един контролер за цялата линия, което бе и основна цел на проекта”, допълват от БР Техника.

     
Източник: БР Техника; снимка: Bosch Rexroth

Ключови думи: БР Техника   Bosch Rexroth   SMI   електромеханични оси   пневматични задвижвания   вакуумни хващачи  

Област: Реализации  

SAT
Robotics-Bulgaria.com

Подобни статии

Atics
IEC FOOD&Drinks
Делта Инструмент

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ АВТОМАТИЗАЦИЯТА на специализирания портал Automation-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Rotec
Бибус България

Последно от Реализации

Robotics-Bulgaria.com
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  Фирмена публикацияПродуктови офертиЕкспертноБизнесВидео на седмицатаТехнологииПредстоящоОбществени поръчки/Търгове
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...