Automation Bulgaria  
Ехнатон
Ехнатон

''Кибернетика и ко'' изпълни успешен проект в СЕТ, Русе

05.03.2013   |   Реализации
 

Фирма ''Кибернетика и ко'' внедри система за пълна автоматизация на инсталация Lauffer Pressen Urke 125/200 в завода за печатни платки на СЕТ, гр. Русе.

"Преса линията Lauffer Pressen Urke 125/200 е основна инсталация в предприятието. Към края на 2011 г. се появяват недостатъци в регулирането на температурите на изпичане и тогава ръководството на завода започва да търси фирма, която да реши проблемите чрез въвеждане в работа на нова система за пълна автоматизация.

''Кибернетика и ко'' бе избрана за изпълнител след референции от други нейни клиенти и предоставяне на пълна оферта, която бе приета", заявиха от компанията.

В рамките на изпълнението на задачата се извърши: проектиране на системата за автоматизация; доставка, програмиране и монтаж на програмируем контролер и табло за управление; функционални проби и обучение; въвеждане в работа след пълна 72-часова комплексна проба. При изграждането на системата за автоматизация беше инсталиран и нов човеко-машинен интерфейс (HMI) на базата на цветен операторски touch панел.

В резултат на внедряването на системата за автоматизация се получиха следните положителни ефекти за крайния клиент:
- реализира се цялостно и изключително точно регулиране на температурите в инсталацията, което беше първоначалната причина за инвестицията в нова система за автоматизация;
- оптимизиран бе технологичният процес по отношение на спестяването на енергия, като по идея на Кибернетика и ко се промени алгоритъмът за нагряване на елементите;
- улесни се изключително много работата на операторите на технологичния процес чрез въвеждане на пълна диагностика на всяко възможно несъответствие на състоянието на оборудването към необходимите условия за изпълнение на технологичния процес;
- въведе се пълна отчетност на параметрите на технологичния процес, които се записват за всеки технологичен цикъл и се предоставят на технолозите за анализ и документиране;
- реализира се отдалечена поддръжка и възможност за промени в технологичните програми чрез WEB интерфейс.

В резултат на внедряването на новата система за автоматизация се намали драстично времето за престой на инсталацията (на практика е сведено до нула), а спестяването на енергия е средно 10.5 kW за работен час при 180-300 работни часа на месец.

Системата за автоматизация се базира на програмируем контролер Siemens Simatic S7300 и операторски панел Siemens MP 277. Броят на входно-изходните сигнали е 226. В обхвата на системата са реализирани 15 регулиращи контура за температура и вакуум. Работата по проекта продължи по-малко от 2 месеца, като реалното спиране на производствената инсталация бе за 3 дни.

Преди изготвянето на офертата специалисти на ''Кибернетика и ко'' направиха проучване и частичен експеримент на място в завода. Клиентите от СЕТ останаха изключително доволни от резултатите, постигнати с внедряването на системата за автоматизация, както и от кратките срокове за изпълнение, допълниха от компанията.

     
Източник: Инженеринг ревю; снимка: Кибернетика

Ключови думи: Кибернетика   автоматизация   СЕТ   Siemens   Simatic   Lauffer Pressen  

Област: Реализации  

SAT
Интер Експо ЦентърRobotics-Bulgaria.com

Подобни статии

Atics

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ АВТОМАТИЗАЦИЯТА на специализирания портал Automation-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Rotec
Бибус България
Arrow Electronics

Последно от Реализации

Интер Експо ЦентърRobotics-Bulgaria.com
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване

© Copyright 2010 - 2021 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  Фирмена публикацияВидео на седмицатаПродуктови офертиБизнесТехнологииОбществени поръчки/ТърговеЕкспертноПредстоящо
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...