Automation Bulgaria  
Ехнатон
Ехнатон

ЛогиСофт внедри система за управление в Крафт Фуудс

12.02.2013   |   Начало»Пазар
Редактор
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова Редактор
Пепа Петрунова

През 2009г Крафт Фуудс решава да инвестира средства за превръщане на фабриката за шоколадови изделия, гр. Своге в голям регионален производствен център. Това бе началото на един дълъг период на мащабни разширения и модернизация на цялата фабрика. В тази връзка ЛогиСофт бе избрана като основен партньор в областта на системите за автоматизация.

На базата на големия опит, който фирмата бе натрупала дотогава и перспективите, които се отвориха пред нас, взехме решение за усъвършенстване на разработените ни модули и изграждане на цялостна параметрируема система за управление на шоколадови фабрики.
През този дълъг 4-годишен цикъл, следвайки плана на инвеститорите, ЛогиСофт покриваше фабриката със свои  управляващи системи за изградените нови участъци и модернизираше старите. В края на 2012 този процес приключи в основни линии и се достигна до ниво на тотално управление. Обхванати са обекти с общо количество над 10 000 I/O сигнала.

Цялостното управление на фабриката се обхваща от следните основни подсистеми:
• система за приемане и разпределение на суровини
• система за управление на производството на шоколадова маса и пълнеж
• система за разпределение на шоколадова маса
• система за формоване на шоколад

Всяка от изброените подсистеми е изградена на модулен принцип както в хардуерно, така и в софтуерно отношение. Базира се на техника за автоматизация на фирмите SIEMENS и VIPA и има силно изразена децентрализирана структура.

В софтуерно отношение всяка подсистема се конфигурира от предварително разработени PLC/SCADA  модули. Голямо предимство е и изградената  иновативна система за автоматично конфигуриране на софтуера на базата на структуроопределяща информация от крайния клиент.  По този начин в рамките на часове може да се конфигурира нова управляваща система, без риск от софтуерни грешки.

Основни предимства на системата са:
• високо качество
• екстремно кратки срокове за внедряване –реалното производство се стартира веднага след приключване на електромонтажните дейности, без никакво време за софтуерни тестове
• конкурентна цена
• инвестиционна сигурност

С финализирането на този проект ЛогиСофт се утвърди като лидер в управлението на шоколадовото производство в региона. Една от подсистемите бе внедрена и във фабрика на Крафт Фуудс в Турция. Проектът бе спечелен  в силна конкуренция с големи местни фирми.

През 2012г ЛогиСофт получи грамота от SIEMENS, направление Индустриална автоматизация и задвижващи технологии, за най-голям обем във вертикалните пазари IA&DT в хранително-вкусовата индустрия за друг много голям наш текущ  проект.

Нашите управляващи системи на практика се издигнаха до нивото на  най-добрите световни решения. Всичко това фирмата е постигнала, благодарение на екипа от висококвалифицирани специалисти, с богат опит , които през целия този период компетентно се справяха с предизвикателствата при внедряване на системите ни  при  реални производствени условия във  фабриката. Незаменима бе помощта на специалистите на Крафт Фуудс, с които бе обсъждана цялостната стратегия  и бяха преодолявани всички текущи препятствия.

Духът на ЛогиСофт, ароматът на  самочувствие, спокойствие и качество е достигнал вероятно до всеки един жител на земята чрез нашите невидими съставки в милиардите произведени под наш контрол шоколади и бонбони.

Крум Павлов, управител на ЛогиСофт

     
Източник: ЛогиСофт; снимка: Крафт Фуудс

Ключови думи: ЛогиСофт   автоматизация   Крафт Фуудс   SIEMENS   VIPA  

Област: Реализации  

ГЕМАМЕКС
Подобни статии
Atics
Ротек
ПАКС Сълюшънс  ADS TEC

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ АВТОМАТИЗАЦИЯТА на специализирания портал Automation-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Мехатроникс
е-книга Дигитални производствени иновации, март 2024
Последно от Пазар

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2024 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  Фирмена публикацияПродуктови офертиБизнесВидео на седмицатаТехнологииОбществени поръчки/ТърговеСъбитиятаПроектиТехнически статииЕ-книгиКариери
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...