Automation Bulgaria  
Ехнатон
Ехнатон

Siemens добави нови сензори за наличие на поток към продуктовата си линия Symaro

21.01.2013   |   Бизнес
 

Siemens направление Сградни технолoгии разшири своята продуктова гама от сензори Symaro, която вече включва нови трансмитери и сензори за наличие на поток, гарантиращи максимално точно измерване. Освен тях бяха добавени и нови варианти на сензорите, измерващи скоростта на  въздушния дебит във въздуховоди (QVM62.1). Новите сензори са подходящи за следене на водни и въздушни  потоци, които спомагат за намаляване на разходите за енергия.

Сензорите за воден поток са налични във варианти с подсилена пластмаса или червен месинг. Те не съдържат подвижни части, което ги прави неподатливи на замърсяване и устойчиви към използвания флуид. Като резултат от това, те предлагат надеждност и дълъг експлоатационен период.

Новите датчици работят посредством рийд контакт и магнитно поле, без възвратна пружина, благодарение на което точката на превключване е стабилна и независима от налягането (зависи само от потока в системата). Сензорите за поток издържат на налягане до 10 бара и са особено подходящи за контрол на потока в хидравлични системи, като чилъри, отоплителни системи, термопомпи и много други.

Сензорите се предлагат в четири номинални размера - DN10, DN15, DN20 и DN25. По този начин покриват дебит от 1,8 до 150 литра в минута. Приложими са  в системи използващи вода или гликол, в широк температурен диапазон. Сензорите разполагат с изход DC 0 - 10 V, DC 4 - 20 mA или с един превключващ контакт.

Сензорът за измерване на скорост на въздуха QVM62.1 измерва в обхват от 0 - 5, 0 - 10, и 0 - 15 м/сек. Специално разработеният тънкослоен чувствителен елемент го прави в голяма степен независим от потока и го предпазва от замърсяване. Освен това, сензорът е наличен във  варианти с изходен сигнал DC 0 - 10 V и DC 4 - 20 mA.

     
Източник: Siemens

Ключови думи: Siemens   Symaro   сензори за наличие на поток  

Област: Бизнес  

SAT
Robotics-Bulgaria.com

Подобни статии

Atics
Делта Инструмент

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ АВТОМАТИЗАЦИЯТА на специализирания портал Automation-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Rotec
Бибус България

Последно от Бизнес

Robotics-Bulgaria.com
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  Фирмена публикацияПродуктови офертиЕкспертноБизнесТехнологииПредстоящоОбществени поръчки/Търгове
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...